Nick Foligno och Sergej Bobrovskij.
Nyheter

Utspelade – då stod stjärnmålvakten för ett julmirakel

ANNONS

Sergej Bobrovskij vet hur man vinner matcher åt Columbus Blue Jackets. Under gårdagen svarade den ryske stjärnmålvakten för en spektakulär insats när han stoppade 39 skott och höll nollan i 3–0-segern över New Jersey Devils.

Det är mycket som står på spel för Sergej Bobrovskij den här säsongen. Den 30-årige ryssen går in på sista året på sitt kontrakt med Columbus Blue Jackets och har möjligheten att testa free agent-marknaden till sommaren. Där hoppas han kunna tjäna storkovan.

För att övertyga budande klubbar om att han är värd att satsa på behöver den tvåfaldige Vezina Trophy-vinnaren en stark säsong att falla tillbaka på. Efter en svag start på årets säsong har Bobrovskij varit lite på efterkälken rent statistsikt, men nu ser han ut att ha lyft sig till den sedvanlig höga nivå han brukar spela på.

Under söndagskvällen stod han för ett smärre julmirakel när Blue Jackets vann bortamötet med New Jersey Devils med 3–0. Gästerna fick en tidig 2–0-ledning att gå på. Men efter det handlade det mest om New Jersey – men framför allt Bobrovskij.

EN AV LIGANS HETASTE MÅLSKYTTAR

Det blev 39 räddningar för ryssen när han höll sin andra nolla den här säsongen. Hans räddningsprocent är därmed uppe på 91,3.

Cam Atkinson blev återigen målskytt för Blue Jackets och fortsätter att vara en av ligans hetaste målskyttar. Den 29-årige amerikanen har fyra mål på sina tre senaste matcher och 23 totalt den här säsongen. Det är bara ett mindre än han sköt på 65 matcher i fjol. Det personliga rekordet på 35 mål från säsongen 2016/17 tycks vara i farozonen.

Alexander Wennberg noterades för en assist. Han har bara skjutit ett mål på 36 matcher den här säsongen, men har 16 assist för 17 poäng. Hans senaste och hittills enda mål för säsongen kom för 19 matcher sedan, i en match mot New York Rangers den 10 november.

New Jersey – Columbus 0–3 (0–2, 0–1, 0–0)
Columbus: Cam Atkinson (23), Oliver Bjorkstrand (4) (Alexander Wennberg), Artemij Panarin (11).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL