180923 Tingsryds spelare jubla under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Tingsryd och Karlskrona den 23 september 2018 i Tingsryd. …
Tingsryds AIF

Tingsryds starka form håller i sig – nollade jumbon

Efter att ha fått en tung start på säsongen har Tingsryd nu fått upp farten. I kväll kom smålänningarnas femte seger på de sex senaste matcherna när man besegrade tabelljumbon Vita Hästen med 4–0.

Tingsryd fortsätter att distansera sig från botten av den Hockeyallsvenska tabellen. Under söndagskvällen tog man sin femte seger på de sex senaste matcherna när man slog Vita Hästen med 4–0.

Max Novak gav hemmalaget ledningen i mitten av den första perioden. Joachim Nermark utökade Tingsryds ledning i starten av mittperioden och när Max Lindroth prickade in 3–0 i mitten av den tredje perioden var matchen avgjord. Slutresultatet skrevs till slut till 4–0 efter att Joakim Axman skjutit sitt tredje mål för säsongen med drygt sju minuter kvar av ordinarie matchtid.

TRE RAKA UTAN MÅL FÖR JUMBON

Tex Williamsson stod för en storstilad match mellan stolparna för Tingsryd, då han räddade samtliga 37 skott som gästerna avfyrade mot honom. Nollan var målvaktens andra för säsongen.

I och med segern avancerar Tingsryd upp till en tiondeplats i den Hockeyallsvenska tabellen. Smålänningarna, som under långa stunder legat under det negativa kvalstrecket, har nu bara fyra poäng upp till Södertälje på åttondeplatsen. På torsdag väntar just Södertälje på bortaplan för Tingsryd, som då kan krympa avståndet till en poäng.

För Vita Hästen var detta tredje matchen i rad man inte lyckades göra ett mål. Norrköpingslaget ligger fortsatt förankrat i botten av tabellen och har nio poäng upp till säker mark.

Tingsryd – Vita Hästen 4–0 (1–0, 1–0, 2–0)
Tingsryd: Max Novak, Joachim Nermark, Max Lindroth, Joakim Axman