Det finns en rad SHL-spelare som kan uppnå fina milstolpar under andra halvan av SHL-säsongen.
SHL

LISTA: Här är SHL-spelarna med milstolpar i sikte

ANNONS

Ett gäng milstolpar har redan avverkats under säsongens gång. Nedan följer ett axplock av milstolpar* som kan bockas av nu när SHL snart går in i sin andra halva av säsongen. 

*alla milstolpar gäller SHL:s grundserie. Slutspel räknas inte in.

Karl Fabricius, Luleå (800 matcher i SHL)

Den 36-årige forwarden nådde en mäktig milstolpe häromveckan när han blev den blott femte spelaren någonsin att spela 700 matcher för Luleå Hockey. Fabricius kan nå ytterligare en mäktig milstolpe den här säsongen, då han bara har 26 matcher kvar till att spela 800 grundseriematcher i SHL. Det gäller dock att forwarden håller sig skadefri, då Luleå ”bara” har 28 matcher kvar av grundserien.

Kristofer Berglund, HV71 (500 matcher i SHL)

Om det inte hade varit för en elakartad axelskada hade förmodligen Kristofer Berglund redan uppnått den här milstolpen. Den 30-årige Umeåsonen har spelat 486 SHL-matcher i karriären och behöver således bara spela 14 till för att nå 500 matcher i SHL. Om Berglund får hålla sig skadefri kommer han att nå den milstolpen i bortamatchen mot Mora den 31 januari 2019.


Kristofer Berglund. FOTO: Mathias Bergeld/Bildbyrån

Simon Hjalmarsson, Frölunda (400 matcher i SHL)

Här är en spelare som redan innan det här kalenderåret är slut har uppnått sin milstolpe. Med 398 spelade matcher i SHL har Hjalmarsson således bara två matcher kvar innan han uppnått 400 matcher i ligan. Hjalmarsson har representerat Frölunda, Linköping, Luleå och Rögle under sin SHL-karriär.

Johannes Salmonsson, Timrå (400 matcher i SHL)

Även Timråforwarden Johannes Salmonsson har goda möjligheter att uppnå 400 matcher innan kalenderåret är över. Salmonsson står noterad för 397 matcher och kan i teorin uppnå milstolpen i hemmamötet med Brynäs den 26 december.

Nichlas Torp, Malmö (400 matcher i SHL)

Torp har bara fyra matcher kvar till att han spelat 400 matcher i SHL, men här är det lite osäkrare när backen kan tänkas nå milstolpen. Den 25 november bekräftade Malmö att man förlänger korttidsavtalet med 29-åringen. Fram tills dess har Skånelaget två matcher, vilket gör att Torp skulle stanna på 398 matcher om inte korttidskontraktet förlängs, alternativt att han får ett kontrakt med en annan SHL-klubb.

Joel Lundqvist, Frölunda (150 mål i SHL)

Det är svårare att bedöma rimligheten i att någon ska göra mål än att någon ska spela matcher, men att Joel Lundqvist ska kunna skjuta tre mål innan den här säsongen får anses rimligt. Frölundakaptenen står noterad för 147 mål på 701 SHL-matcher.


Joel Lundqvist. FOTO: Bildbyrån

Simon Önerud, HV71 (100 mål i SHL)

HV71:s kapten Simon Önerud står i dagsläget noterad för 98 mål i SHL-karriären. Att forwarden ska skjuta två mål till den här säsongen känns inte direkt som någon omöjlighet, vilket gör att han skulle nå milstolpen på 100 mål i SHL. En fin bedrift.

Oscar Möller, Skellefteå (100 mål i SHL)

Möller har varit en stabil poängplockare under hela sin SHL-karriär och står efter 219 SHL-matcher noterad för 94 mål. Sex mål till och Möller skjuter in sig i 100-målsklubben i SHL. Det kommer att ske under säsongen, var så säkra.

Dick Axelsson, Djurgården (100 mål i SHL)

Även Dick Axelsson står på 94 gjorda mål i SHL-karriären. Efter att ha fått stora delar av höstsäsongen spoilerad av en skada har ”Dicken” chansen att skjuta in sig i 100-målsklubben under säsongen.


Dick Axelsson. FOTO: Bildbyrån

Oscar Sundh, HV71 (100 mål i SHL)

HV71-forwarden har bara sju mål upp till att nå 100 mål i SHL. Om Sundh ska nå milstolpen den här säsongen så får han dock se till att lägga på ett kol i målproduktionen, då han bara står noterad för ett mål på 24 matcher än så länge.

Joel Lundqvist, Frölunda (400 poäng i SHL)

Lundqvist har, förutom 150-målsklubben, chansen att skjuta in sig i 400-poängsklubben i SHL den här säsongen. Frölundaforwarden står i dagsläget på 388 poäng genom tiderna. Det innebar att ytterligare tolv poäng krävs för att han ska ta sig in bland de övriga 24 spelarna som gjort 400 poäng eller mer i SHL-karriären.

Martin Thörnberg, HV71 (300 poäng i SHL)

Thörnberg har fortfarande inte kommit till spel den här säsongen och det är fortfarande oklart när han kan tänkas göra comeback. OM han skulle göra det den här säsongen så har han möjligheten att nå 300 poäng i SHL-karriären. 35-åringen behöver fem poäng för att nå milstolpen.

Oscar Alsenfelt, Malmö (100 segrar i SHL)

Målvakten Oscar Alsenfelt har under säsongen passerat 300 spelade matcher i SHL. Med 91 segrar under sitt bälte finns goda möjligheter för målvakten att nå 100 segrar redan den här säsongen, om han bara får hålla sig skadefri.

Cristopher Nihlstorp, Malmö (100 segrar i SHL)

Liksom sin målvaktskollega Alsenfelt så har Christopher Nihlstorp 91 segrar under sitt bälte. Den målvakt som får mest förtroende av tränare Peter Andersson är således den målvakt som mest troligt når upp till 100 segrar först.


Christopher Nihlstorp. FOTO: Josefine Loftenius/Bildbyrån


Statistisk källa: Eliteprospects.com (utespelare) och SHL.se (målvakter).

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL