Speltips Hockey

Betting Tips SHL: Frölunda-Färjestad – vem tar hem västderbyt?

ANNONS

Frölunda och Färjestad är två lag som hoppas kunna vara med och slåss om SM-guldet under våren. Det skiljer inte mer än tre poäng mellan lagen inför kvällens match men vi menar att det är stor skillnad i form. Ett av lagen har inte fått spelet att fungera fullt ut trots att resultatraden är fin. Vi väljer sida!

Tror du på hemmaseger? Mr Green ger dig sex gånger pengarna om du inte är medlem ännu!

Matchinfo
Frölunda-Färjestad
Ishockey, SHL, Sverige
fredag 23:e november kl. 19:00.

Skador och frånvaro, Frölunda
Frölunda har ett bra helhetsläge. Frölunda får tillbaka Mattias Nörstebö och Joel Mustonen har varit skadade men de var tillbaka i CHL-matchen mot Lugano i tisdags.

Skador och frånvaro, Färjestad
Färjestad har fått en avstängning på Johan Ryno och det är ett kännbart avbräck. Ryno har tredje mest speltid av samtliga forwards i Färjestad och han är femma i den interna poängligan. Ilari Melart, Anton Grundel, Alexander Johansson, Per Åslund och Fabian Zetterlund var skadade mot Växjö.

Inbördes möten,
Färjestad-Frölunda 3-4
Färjestad-Frölunda 3-1
Frölunda-Färjestad 4-5
Frölunda-Färjestad 1-4
Färjestad-Frölunda 2-1

Läget i laget, Frölunda
Det är ett välmående Frölunda som skrinnar ut inför hemmafansen i kväll. Laget tog sig vidare i CHL-slutspelet efter att ha besegrat Lugano i tisdags. I den senaste SHL-matchen besegrades Djurgården i Stockholm efter straffar. Nyförvärvet Rhett Rakhshani såg väldigt formstark ut i tisdags och han blir bättre för varje match han spelar. Lägg därtill att poängspelaren Ryan Lasch ser riktigt het ut för dagen.

Läget i laget, Färjestad
Vi är inte fullt så positiva till Färjestad då deras spelmässiga insatser varit tveksamma på slutet. Värmlänningarna stod visserligen för en svettig vändning mot Växjö i lördags då 1-3 förvandlades till en 4-3-seger på övertid. Det var oroväckande hur mycket bättre Växjö var under matchens första halva, men av någon anledning slog smålänningarna av på takten då de ledde med 3-1 och fick chans att spela powerplay i fem minuter. Färjestad profiterade verkligen på att Växjö slog av på tempot och tredje perioden var riktigt vass. Innan det fick Färjestad kämpa hårt för att besegra Brynäs och Rögle på bortaplan efter straffar.

Speltipset Frölunda-Färjestad
Färjestad hade jätteproblem i första perioden mot Rögle för tre omgångar sedan och hade det inte varit för Svensson i målet hade Rögle avgjort matchen efter 20 minuter. Därefter fick värmlänningarna slita hårt borta mot Brynäs, där de kom tillbaka från två målmässiga underlägen och segrade efter straffar. Intrycket under de inledande 35 minuterna mot Växjö senast var inte alls bra och hade det inte varit för Växjös nonchalans hade Färjestad förlorat den matchen. Kontentan är att Färjestad måste upp både en och två nivåer gentemot de senaste matcherna för att ta poäng mot Frölunda. Skulle Frölunda bjudas på samma lägen som Färjestad serverat sina senaste motståndare på kommer det rassla in mål för göteborgarna. Det är inte hållbart att hamna i underläge i match efter match.

Frölunda hade problem att hitta ett vägvinnande spel på hemmaplan i början av säsongen men det har sett allt bättre ut de senaste veckorna. Göteborgarna har tagit 15 av 18 möjliga poäng i de sex senaste hemmamatcherna och ni som följde matchen mot Skellefteå vet att Frölunda förtjänade att ta poäng i den 2-3-förlusten.

Frölunda ser helt enkelt mer välmående ut och vi spelar ettan till oddset 2.15 hos Mr Green. 

Är du inte medlem hos Mr Green än får du 6 gånger pengarna på hemmaseger. Klicka här för mer information.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM