Sök
GODISFÖRBUDET ÄR HÄVT! Efter Filip Westerlunds första SHL-kasse kan Pär Johansson gotta sig igen.
SHL

Sköt första SHL-målet – då får förre tränaren äta godis igen: ”Vi hade en deal”

I sin 61:a SHL-match sköt han sitt första mål i Frölundas A-lag. Det var inte bara en lättnad för juniorbacken Filip Westerlund själv utan antagligen även för hans tidigare backcoach Pär Johansson – som nu har fritt fram att äta godis igen.
– Vi hade en deal jag och Pär. Den gick ut på att han inte skulle äta godis innan jag hade gjort mål, berättar Westerlund för hockeysverige.se.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Första gången är oförglömlig. Så också för Filip Westerlund. I torsdags fick han in sitt första A-lagsmål för Frölunda när han sköt 1–2-målet i en match som slutligen vanns med 4–3 efter straffar i bortamötet med Djurgården på Hovet.

Att döma av vrålet som han levererade efter att pucken letat sig in i Adam Reideborns mål var det efterlängtat.
– Det har tagit ett tag. Jag hörde att det var min 61:a match, skrattar Westerlund när hockeysverige.se får en pratstund med honom.
– Det var en lättnad när jag såg att pucken var inne i målet. Det var en jävla glädje, jag blev riktigt exalterad.

Kanske var det även en lättnad för Pär Johansson, före detta backcoach i Frölunda och numera spelarutvecklare i HV71. Målet innebar, åtminstone i teorin, att han nu har rätt att vara lite mer onyttig i sin kosthållning.
– Vi hade en deal jag och Pär. Den gick ut på att han inte skulle äta godis innan jag hade gjort mål. Själv har jag hållit mig borta från godis sedan jag var sex år. Han blev lite fascinerad av att jag hade lyckats göra det och då kom vi överens om den dealen.

Tror du att han har hållit dealen?
– Ja, det tror jag. Men vi får se vad han säger efter. Eftersom han drog ifrån Frölunda kan jag inte vara säker.

Hur kommer det sig att du inte äter godis?
– Det började som ett godisförbud från mina föräldrar. Det var något jag tjänade pengar på. Höll jag mig borta från godis fick jag ett belopp. Sedan gick det så lång tid utan att jag åt att jag kände att det var jätteonödigt att börja igen.

Vad äter du i stället då?
– Det blir chips, kakor och andra grejer, så jag är inte bara nyttig (skratt).

”LITE NERE FÖR ATT MAN INTE FICK SPELA”

Filip Westerlund debuterade i SHL till stor fanfar redan för två år sedan, blott 17 år gammal. Då blev det 33 SHL-matcher. I fjol hade han svårare att få förtroende i en hård konkurrenssituation. Han varvade spel i SHL med J20-hockey innan en utlåning till Björklöven i Hockeyallsvenskan gav honom speltiden han sökte på seniornivå.
– I fjol var det mer tveksamt hela tiden, då var man nere för att man inte fick spela i SHL. Det drog ut lite på tiden innan jag tog steget till Björklöven, vilket jag kanske borde ha gjort lite tidigare, men då var det vissa saker som behövde ordnas med skola och så där, säger han.
– Jag känner att jag är tryggare i år och det kände jag redan på försäsongen. Jag känner att jag utvecklat mitt försvarsspel ännu mer och att jag har fått ett lugn med pucken. Jag kan hantera pucken bättre och generellt har jag blivit mognare i spelet och värderar situationerna bättre än tidigare.

Den här säsongen har inte heller varit utan utmaningar. Redan i andra SHL-matchen skadade Westerlund axeln och tvingades till vila och rehab. Ingen optimal start för en spelare som jagar en plats i JVM-truppen efter att ha skickats hem som sista back inför fjolårets turnering i Buffalo. Han lät sig inte stressas upp över det.
– Nej, inte direkt faktiskt. När jag hörde hur lång tid det skulle ta att komma tillbaka blev jag lugn. Jag missade sju matcher och var borta fyra veckor, berättar han och säger sig vara nöjd med var han befinner sig nu.
– Det har gått bra. Jag har jobbat på de delarna i mitt spel jag behöver jobba på och har blivit bättre. Sedan var det tufft att komma tillbaka efter skadan såklart, men jag har gjort det bra.


Foto: Bildbyrån/Kenta Jönsson

”FÖR MÅNGA SOM VILLE VISA UPP SIG”

JVM är ett av Westerlunds stora mål den här säsongen. Han var med i det juniorlandslag som åkte på tre svidande förluster i genrepsturneringen i tjeckiska Hodonin förra veckan. Han är kritisk till hur Juniorkronorna uppträdde när de förlorade mot Tjeckien (1–5), Finland (0–4) och Ryssland (1–5) med klara siffror.
– Det är tråkigt när man går och förlorar på det där sättet. Jag tycker det var för många spelare som ville visa upp sig för tränarna. Då fallerade lagspelet och systemet. Får vi bara ihop det så tror jag att det kommer att gå bra med de killarna vi har tillgång till i Sverige, säger han

Ur ett längre perspektiv hoppas Filip Westerlund ha en framtid i NHL. Han draftades av Arizona Coyotes som 44:e spelare totalt i andra rundan av draften i Chicago förra året. Kontakterna med NHL-klubben är täta.
– Vi har en jättebra dialog. De har en utvecklingscoach i Europa som heter Brett Stewart (tidigare division 1-spelare i Olofström) som kommer förbi Göteborg ibland och ger feedback. Det känns som ett väldigt bra upplägg.

När tror du att du är redo att flytta över?
– Jag har inte direkt tänkt i de banorna faktiskt. Men det kommer dröja tills jag känner att jag är mogen för spelet därborta. Först och främst behöver jag känna att jag är riktigt ordinarie här i SHL-laget i Frölunda. Gjuten i laget.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten