VINST. Tyler Toffoli gratuleras av Carl Hagelin efter sitt mål mot Chicago.
Nyheter

Efter trejden i veckan – Hagelin vinnare i debuten för nya klubben

ANNONS

Han tvingades till en drastisk flytt mitt i veckan – från Pittsburgh Penguins till Los Angeles Kings. I sin första match för nya klubben fick Carl Hagelin uppleva en efterlängtad seger när Kings bortabesegrade Chicago Blackhawks efter straffar.

Det var i onsdags som knallen ljöd. Carl Hagelin fick lämna Pittsburgh Penguins efter att ha vunnit två Stanley Cup-ringar med klubben och bege sig till Los Angeles för att ansluta till Kings. Detta i utbyte för Tanner Pearson.

I natt begick Hagelin debuten för nya klubben och fick vara med om en efterlängtad seger när Chicago Blackhawks straffades med 2–1 på bortais. Han spelade 15.47, hade tre skott på mål och fick mest förtroende av Kings samtliga forwards i boxplay.

Stor matchvinnare för Kings blev lagets fjärdemålvakt (!) Cal Petersen. I sin första NHL-start stoppade han 34 skott och utsågs till matchens första stjärna. 24-åringen har fått chansen mellan Kings stolpar sedan både Jonathan Quick och Jack Campbell hamnat på skadelistan och veteranen Peter Budaj drabbats av sjukdom. Nu glänste han i sin riktiga debut efter att ha fått sin första smak av NHL när han ersatte Budaj i 1–5-förlusten mot Toronto Maple Leafs tidigare i veckan.

FÖRSTA POÄNGEN FÖR FORSLONG

– Det var ett ögonblick jag har haft i mitt huvud en väldigt lång tid, säger Petersen till nhl.com.
– Jag är bara väldigt ärad och glad över att jag fick uppleva det här i Kings uniform. Killarna kämpade otroligt hårt framför mig så jag fick mycket hjälp.

Petersen höll tätt i straffläggningen där både Ilja Kovaltjuk och Anze Kopitar satte sina straffar på Corey Crawford i hemmakassen.

Noterbart är att Gustav Forsling plockade upp sin första poäng för säsongen i NHL med en assist på Brandon Saads mål för Chicago. Forsling, som missade inledningen av säsongen på grund av skada, gjorde sin andra match med Blackhawks den här säsongen.

Chicago – Los Angeles 1–2 (0–0, 0–1, 1–0, 0–0, 0–1)
Chicago: Brandon Saad (6) (Gustav Forsling).
Los Angeles: Tyler Toffoli (5), Ilja Kovaltjuk (avg. straff).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL