Wayne Gretzky tycker Nylander borde skriva på för Toronto. …
Toronto

Legendaren hyllade Pettersson – nu ger han råd till Nylander

ANNONS

Legendaren Wayne Gretzky gav mäktiga lovord till Elias Pettersson i går. Nu har han uttalat sig om William Nylanders kontraktssituation med Toronto Maple Leafs. 
– När du har spelare som Auston Matthews och John Tavares, och målvakter som den här säsongen, en bra tränare… Det är ett ganska bra ställe att spela på, säger Gretzky till TSN.

Wayne Gretzky har uttalat sig friskt om svenska spelare senaste dagarna. Först kommenterade han Elias Petterssons succéstart i NHL och höll inte tillbaka orden.
– Att se den här unga mannen komma in och frälsa publiken och sätta upp en show varje kväll är ingenting annat än positivt för vårt spel. Jag har haft chans att se honom några gånger och han är så kul att titta på och spelar med så mycket passion, sa Wayne Gretzky då.

Nu har han riktat strålkastarljuset mot en annan svensk – William Nylander. Den här gången är han inte lika positiv. Han ger råd till Nylander om hur han ska tänka kring kontraktsdiskussionen.
– Lyssna, för det första måste du lyssna på din mamma och pappa. Det är dina föräldrar du lutar dig emot. Så först lyssna på dem, och din agent. Men mot slutet av dagen… Jag skulle bara vilja spela hockey, säger han till TSN.

Vidare menar Wayne Gretzky att Toronto är en perfekt stad att spela ishockey i, särskilt i år, något som Nylander borde ta med i beräkningarna.
– Jag skulle också tänka: jag spelar i en fantastisk stad, i en fantastisk organisation, i ett av original 6-lagen och har en god chans att vinna Stanley Cup. När du har spelare som Auston Matthews och John Tavares, och målvakter som den här säsongen, en bra tränare. Det är ett ganska bra ställe att spela på, säger Gretzky till TSN.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM