Slava Vojnov i Los Angeles-tröjan.
Nyheter

Före detta Kings-backen vill tillbaka till NHL: ”Intensiv faktakoll”

ANNONS

Slava Vojnov har ansökt om att få återvända till NHL. Detta efter att han lämnat Nordamerika och ligan efter att han dömts för kvinnomisshandel 2014.
– Vi genomför just nu en infensiv faktakoll, kommenterade NHL’s vice kommissionär Bill Daly.

Under våren 2014 dömdes Slava Vojnov, då tillhörande Los Angeles Kings, för kvinnomisshandel mot sitt nekande. Han avtjänade två månaders fängelsestraff innan han frivilligt lämnade USA, istället för att riskera att bli deporterad. Sedan dess har han spelat i KHL. Men i somras kom det uppgifter via TSN’s Pierre LeBrun, Bob McKenzie och Darren Dreger, att vissa NHL-klubbar börjat höra sig för gällande ryssen.

Vojnov har själv sagt att han vill återvända och han har inte spelat i KHL den här säsongen – måhända för lättare vara tillgänglig om NHL-chansen skulle dyka upp. Men:
– Han kan ansöka om att få återvända i NHL men han ska först och främst räkna med att ligan kommer att stänga av honom om han får återvända för myndigheterna. Han kan mycket väl räkna med 60-80 matchers avstängning, sa Bob McKenzie i en webcast som på TSN.com.

INGEN TIDSHORISONT FÖR BESLUT

– Vi genomför just nu en infensiv faktakoll. Jag kan inte ge någon deadline för när detta kommer att vara klart. Men när väl vår undersökning är gjord kommer Gary Bettman att behandla hans ansökan, sa NHL’s vice kommissionär Bill Daly till TSN..

Detta är något som TSN’s Darren Dreger sa i programmet Insider kommenterade enligt följande:
– Att Bill Daly kommenterar det hela gör det relevant. Vi vet att ligan genomför en grundlig undersökning av ärendet. Det finns ingen deadline för när den är klar och därmed inte heller någon deadline för när Gary Bettman kommer att avgöra längden på straffet – men vi kan utgå från att det kommer att vara extremt.

Flera klubbar hörde sig för om Vojnov i somras men en klubb som inte är intresserade av att värva ryssen är Arizona Coytoes, som blankt sagt nej.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games