Wolski lämnar Metallurg – klar för ny klubb? …
Nyheter

Forne NHL-spelaren lämnar Metallurg – ersättaren är klar

ANNONS

Så sent som igår gjorde Wojtek Wolski en assist – hans femtonde poäng för säsongen – för Metallurg Magnitogorsk. Idag uppger flera källlor att Wolski lämnar den klubb han representerat under de senaste fyra åren – även om det blev en avstickare till Kunlun Red Star.
– Det är normalt klubbarbete, säger Metallurgs president Genaddij Velitjkin till Championat.com

Med 15 poäng på 18 matcher under årets KHL-säsong är det inget fel på Wolskis produktion. Men klubben behövde värva in på andra håll, menade lagets president Genaddij Velitjkin:
– Det hände inget med Wolski. Det här är vanligt arbete. Vi bygger om och är i behov av en center och inom de närmaste timmarna kommer vi att presetera att nytt namn, berättade han för Championat.com Wojteks siffror är inte dåliga, men vi behöver som sagt en center och det kommer att vara en yngre och snabbare spelare.

Nu verkar det namnet vara klart: Enligt KHL.ru’s engelska sida är den ersättaren tjecken Michal Bulir, som närmast kommer från Bili Tygri Liberec.Bluir är 27 år och har gjort 75 mål och 83 assistpoäng 321 matcher i den tjeckiska ligan – samtliga för Liberec.

 

”JAG TROR ATT HAN HITTAT NYTT LAG”

32-årige Wolski gjorde sju säonger i NHL, där han representerade Colorado Avalanche, Phoenix Coyotes, New York Rangers, Florida Panthers och Washingotn Capitals, innan han flyttade till KHL 2013.

I KHL har han spelat för Torpedo Nishnij Novgorod, Metallurg Magnitogorsk och förra säsongen gjorde han även 32 matcher hos Kunlun Red Star. Ny klubbadress för Wolski är änu inte offentliggjord, men det kan redan vara klart:
– Jag tror att han har hittat ett nytt lag. Inom de kommande dagarna kommer det att komma ut. Det här är business, avslutar Velitjkin.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games