Jörgen Lindgren fick lämna sin position som VD för SHL under måndagen.
SHL

Jörgen Lindgren lämnar SHL med omedelbar verkan

ANNONS

Här kommer en något oväntad nyhet. SHL:s VD Jörgen Lindgren lämnar sin post med omedelbar verkan. Han ersätts tillfälligt av Michael Marchal.
— Vårt ansvar är att svensk hockey och vår publik skall känna att SHL präglas av tillit, transparens och förtroende. Till delar måste det återskapas, säger SHL:s ordförande Anders Källström i ett uttalande på ligans hemsida.

Det har stormat rejält kring SHL på senare tid. Förutom läkta uppgifter om deras förslag till nytt kvalupplägg, så har det handlat om TV-pengar och orättvis fördelning av dessa inom svensk ishockey. Nu vill man återskapa förtroendet för ligan.
– SHL skall vara något som hela hockeysverige känner stolthet över. Det handlar om att representera den högsta nivån men också att SHL har ett stort ansvar för att värna den svenska modellen – drömmen om att nå den högsta ligan – och kunna prestera hockey av högsta nationella och internationella klass, säger Anders Källström till ligans hemsida.

VÄXJÖS ORDFÖRANDE TAR ÖVER

Som tillförordnad verkställande direktör kliver Växjös ordförande Michael Marchal in. Han är sedan tidigare ledamot i SHL:s styrelse.
— När vi i styrelsen bestämde att det är dags för ett nytt ledarskap i SHL fick jag frågan om att ta över som tillförordnad och känner mig både glad och hedrad över detta. Jag har lång erfarenhet av att leda organisationer och brinner för hockey, säger Michael Marchal.

Vice VD blir sportchefen Johan Hemlin och i samma artikel meddelar ligan att de inleder rekryteringsarbetet för en permanent VD,  ett arbetet som ska vara slutfört vintern/våren 2019.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM