Sök
Adrian Elefalk.
SHL

”Det finns folk som sagt att jag bara får spela i ett lag tack vare min pappa”

Han själv är fortfarande okänd, men hans namn är välkänt. Rörigt? Inte speciellt. Adrian Elefalk gör succé i Brynäs J20-lag och är samtidigt son till Sveriges största hockeyagent Claes Elefalk.
– Jag har fått uppleva en del coolt tack vare honom, säger Adrian Elefalk till hockeysverige.se.

Från ingenstans har han klivit in och gjort jättesuccé i J20 Superelit, där han toppar skytteligan tillsammans med Luleås Noel Gunler och Frölundas Samuel Fagemo. Den närmast okände Adrian Elefalk har dock ett efternamn som klingar bekant och förpliktigar inom hockeysfären. Pappa Claes Elefalk är nämligen Sveriges största och mest välkända hockeyagent, och på CAA Agency finns, förutom Adrian Elefalk, storstjärnor som Sidney Crosby, Jevgenij Malkin och Filip Forsberg.

Att ha en pappa som som jobbar i branschen har varit en fördel, menar Adrian.
– Han har hjälpt mig jättemycket genom åren och lärt mig om allt möjligt egentligen. Han har stöttat mig oavsett vilka beslut jag tagit, både innanför och utanför hockeyn, och jag har alltid kunnat bolla idéer och snackat mycket med honom, säger Adrian Elefalk till hockeysverige.se.

Kopplingen till ishockeyn kom naturligt, även om farmor Ann Elefalk faktiskt är en av Sveriges största bandylegendarer i historien.
– Jag höll på med många sporter som liten. Jag spelade fotboll, innebandy, körde en del cykel och skateboard. Men sen tycket jag hockey var roligast så det blev där jag satsade.
– På pappas sida är det mycket skridskosport som gäller. Jag lirade lite bandy också, när jag var yngre, och det är också grymt roligt. Det blir mycket ”åka skridskor” när man spelar bandy och det snackas en del om henne i släkten fortfarande.

”BLIVIT EN SPORRE”

Men det finns inte bara fördelar att ens pappa är Sveriges främsta hockeyagent, säger 19-åringen.
– Det har funnits gånger när det inte varit speciellt kul, men det har blivit som en sporre för mig också. Det finns folk som sagt att jag bara får spela i ett lag tack vare att min pappa är den han är, och sådana saker. Men det har bara gjort mig mer taggad. Jag har velat visa dem som säger så att de har fel, och att jag kan stå på mina egna ben.

Har du fått uppleva mycket tack vare hans jobb?
– Det är klart att han kunnat berätta många häftiga stories. Jag har fått uppleva en del coolt tack vare honom, bland annat några häftiga resor som jag fått hänga med på.
– Ett minne som sticker ut är när vi var på All Star-game i Ottawa, när Daniel Alfredsson var kapten för ett av lagen. Jag tror han (Claes) hade sju spelare med i All Star-lagen. Det var häftigt att få glida runt där nere med alla stjärnor. Det var en otrolig upplevelse.

Har du fått mersmak? Är det en bransch du själv kan tänka dig att jobba inom?
– Han har ett roligt jobb, absolut. Det kan nog vara intressant för mig också, om det inte skulle funka med min egen hockeykarriär.

Adrian Elefalk med förra säsongens lagkompis, svenskfödde amerikanen Hugh Quinn. Foto: Youtube.

EN TUNG SÄSONG I USA

Men det gör det onekligen just nu. Inför säsongen var det knappast speciellt många som hade koll på Adrian Elefalk, efter en tung säsong i USA. Förra året spelade 19-åringen med  Topeka Roadrunners i collegeligan NAHL, men där blev det bara 4+1 på 31 matcher.
– Den största anledningen till att jag åkte över var att jag ville spela collegehockey, och då är det NAHL och USHL som är de bästa ligorna. Jag fick en plats i Roadrunners och då tänkte jag att jag skulle åka över och prova, så jag får se om det är något för mig.
– Men det blev en tung säsong. Vi fick ett ägarbyte under säsongen och nya tränare under säsongen. Det var lärorikt att få vara med om det.

Vad var det som inte stämde för dig?
– Dels fick jag inte samma speltid som nu. Kvalitén skulle jag säga är densamma i NAHL som den är i J20 hemma i Sverige, men det är annorlunda hockey. Men den stora skillnaden skulle jag ändå säga är att jag inte fick samma förtroende som jag fått här hemma.
– NAHL är en mindre teknisk liga, men det går snabbare. Så fort man får pucken har man en kille på sig direkt. Men jag ser mig själv som en fysisk powerforward med ett bra skott, så hockeyn passade mig ändå. Jag fick bara inte till målen. Spelmässigt kände jag att jag hängde med bra, och jag tycker själv att jag kunnat anpassa min spelstil både till svensk och amerikansk hockey.

Trots att det gick tungt ångrar Adrian Elefalk inte att han tog chansen och åkte över.
– Nej, nej. Jag lärde mig jättemycket. Både inom hockeyn och om mig som person. Vi hade ett riktigt skönt lag också, Jag bodde med fyra killar i samma hus och vi hade jäkligt kul utanför isen. Det som var mitt provlem var att den första coachen vi hade inte trodde på mig. Han visste inte hur han skulle använda mig på bästa sätt, som det blivit i Brynäs i stället.

HAR GJORT SUCCÉ I BRYNÄS

Ja, i Brynäs har han som sagt gjort succé. Hattricket mot Skellefteå förra helgen är kanske den stora pricken över i:et, men Elefalk har producerat kontinuerligt under säsongsupptakten. Det har blivit 10+4 på tolv matcher, och han har dessutom fått chansen att träna med Brynäs A-lag.
– Jag kom till Brynäs för att min barndomskompis Albin Kedbrant lirar där. Vi har spelat ihop typ hela livet, så det var den största anledningen. Och hittills har det gått riktigt bra. Vi har ett riktigt skönt lag så det är kul att spela. Jag kände mig stark redan innan säsongen efter att ha haft en bra träningssommar.
– Jag har alltid vetat om att jag kan göra mycket mål om jag får lira i powerplay och använda mitt skott. Men jag måste vara ärlig och säga att jag är förvånad över att det gått in så många puckar redan.

Tror du att det finns en chans att du får spela med A-laget under säsongen?
– Visst vore det jätteroligt, men mitt stora mål är att vinna SM-guld med J20. Vi har ett jämnt lag där alla är bra, och där alla tillför något. Vi har en jäklig bra moral och en bra stämning i gruppen, så jag tror absolut vi har en chans att lyckas med det.

Vad har du för långsiktiga mål med karriären?
– Just nu är det bara att bli så bra som möjligt. Sen får man se om det stannar vid SHL eller om jag kan fortsätta uppåt därifrån också. Jag tar det år för år, bara.

Idag 19:00
Rögle BK - Växjö Lakers HC
1 1.91
X 4.30
2 3.65
Idag 19:00
IK Oskarshamn - Skellefteå AIK
1 3.70
X 4.50
2 1.83
Idag 19:00
Linköping HC - Luleå HF
1 3.10
X 4.30
2 2.10
Idag 19:00
HV 71 - Örebro HK
1 1.95
X 4.45
2 3.45
Idag 19:00
Djurgårdens IF - Leksands IF
1 1.35
X 6.30
2 7.75
Idag 19:00
Färjestads BK - Frölunda Indians
1 2.25
X 4.40
2 2.75
Fredag 19:00
Karlskrona HK - HC Vita Hästen
1 2.70
X 4.00
2 2.20
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten