180822 Luleås Patrick Cehlin under träningsmatchen i ishockey mellan Skellefteå och Luleå den 22 augusti 2018 i Skellefteå. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN / Cop 117 …
SHL

Efter ny smäll mot huvudet – nu kommer tråkiga besked om Luleåstjärnan

ANNONS

Patrik Cehlin har saknats i Luleå under säsongen. Nu går klubben ut med ett pressmeddelande där de berättar att forwarden kommer bli borta till minst nyår på grund av en ny smäll i mot huvudet – därefter görs en utvärdering.

27-åringen fanns med i Luleås matcher på försäsongen, men har ännu inte gjort någon match i SHL under säsongen. Anledningen till det har inte framkommit, innan idag.

LÄS MER: ”Jag är glad att jag står här i dag”

Inför dagens tränings berättade nämligen Patrick Cehlin för sina lagkamrater att han kommer vara sjukskriven fram till nyår, därefter ska en ny utvärdering göras. Detta meddelar klubben i ett kortfattat pressmeddelande under fredagen.
— Jag är en känslomässig kille och det blev lite blödigt därinne i omklädningsrummet när jag berättade, säger Patrick Cehlin i ett videoklipp på Luleås hemsida.
— De kom fram och kramade mig efter och de visste att det var ett tufft beslut, men det är bäst för mig tror jag.

HÅRT DRABBAD AV SMÄLLAR MOT HUVUDET

Patrick Cehlin har de två senaste säsongerna missat ett stort antal matcher, bland annat på grund av hjärnskakningar. Vare sig han eller klubben har kommunicerat ut vad det rör sig om för skada. Men idag gick klubben ut med på sin hemsida att det rör sig om en smäll mot huvudet även denna gång. En smäll mot hakan som han ska ha fått i SHL-genrepet.
— Tidigare år kanske jag skulle ha spelat ändå, men jag vet bättre nu, jag måste lyssna på kroppen och det är det jag gör nu.

Beslutet att sjukskriva sig fram till nyår togs i samråd med Luleås läkarteam.
— Självklart väldigt tråkigt. Men ur ett längre perspektiv har vi kommit fram till att detta är det bästa för mig, min hälsa och fortsatta karriär.

I samma videoklipp berättar Cehlin att han varit med på lagets övningar på senare tid, men att det sista lilla saknats i hans mående för att han ska ge sig in i kampsituationer.

Forwarden berättar om en tuff tid de senaste åren där han drabbats av upprepade smällar mot huvudet.
— Det har varit en ond cirkel som läkarna nu bestämt att de vill försöka bryta. De tycker väl att hjärnan aldrig riktigt fått återhämta sig och därför sjukskriva mig en längre period. Jag kommer fortsätta träna och vara på is, men jag tänker inte utsätta huvudet för en ny smäll.

I samma artikel på Luleås hemsida öppnar nu sportchefen Stefan ”Skuggan” Nilsson för att det kan bli aktuellt att värva in en ersättare.
— När nu det här beslutet är fattat intensifieras vår omvärldsbevakning för att se över vilka spelare som finns tillgängliga för att stärka upp vårat lag. Vi har ingen tidtabell för detta utan det viktiga är att det blir bra för föreningen i det långa loppet.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL