Andrej Svetjnikov
Vancouver

Ny poäng av Pettersson – som föll i duellen mot rookiekonkurrenten

ANNONS

Sex poäng på tre matcher – men också två förluster. Det är Elias Petterssons facit efter nattens nederlag mot Andrej Svetjnikovs Carolina.

Inför säsongen nämndes Elias Pettersson, Rasmus Dahlin och Andrej Svetjnikov som de tre kanske främsta kandidaterna till Calder Trophy, priset till NHL:s bästa rookie. I natt möttes två av dem när Svetjnikovs Carolina gästades av Petterssons Vancouver. Den här gången var svensken på den förlorande sidan.

Trots att Vancouvers rookiesuccé gjorde en poäng när han låg bakom Sven Bärtschis 3-4-reducering räckte det inte till mer än en 5-3-förust för Pettersson och hans Canucks. Därmed står förra säsongens SHL-poängkung på sex poäng (3+3) på de inledande tre matcherna.

Men den här gången fick han alltså se sig överglänst av Svetjnikov. Precis som sin svenske konkurrent har han fått en bra start på sin rookiesäsong. Det blev ett mål i natt från ryssen, som noterats för 2+2 på de inledande fyra matcherna av hans NHL-karriär. Målet betydde 4-2 och blev därmed också det matchavgörande.

DOLDISEN GÖR SUCCÉ

En annan rookie som gör succé är doldisen Warren Foegele. Han sköt två nya mål i natt och har därmed noterat 3+1 på sina fyra första matcher den här säsongen. 22-åringen fick även chansen vid två tillfällen redan förra säsongen och gjorde då 2+1 på de två matcherna.
– Han har gjort ett kanonjobb. Han är precis det vi vill ha i en Hurricane: en ung kille som gör allt i varje byte. Nu får han sin belöning, säger coachen Rod Brind’Amour till nhl.com.

Elias Pettersson var förresten inte ensam svensk i poängprotokollet. Alexander Edler stod för två passingspoäng.

Carolina-Vancouver 5-3
Carolina: Warren Foegele x2, Jordan Staal, Brett Pesce, Sebastian Aho, Andrej Sevtjnikov
Vancouver: Sven Bärtschi x2, Bo Horvat

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM