Jörgen Lindgren fick lämna sin position som VD för SHL under måndagen.
SHL

Jörgen Lindgren: ”När det gäller banderollerna så finns det ett regelverk”

ANNONS

Det stormar rejält kring SHL för stunden och mitt i stormens öga står vd:n Jörgen Lindgren som på senare tid fått utstå massiv kritik från hockeyfans. I en intervju med SvenskaFans SHL-podd svarar han nu på kritiken.

Som om det inte vore nog med härvan kring den före detta domarbasen Ulf Rönnmark. I förra veckan seglade en storm upp gällande SHL och det gällde Sportbladets avslöjande om att det i SHL:s förslag till serieutredaren Ulf Lundberg ligger med en idé om att de klubbar som ska kvala från Hockeyallsvenskan upp mot SHL ska klara vissa krav. Det vill säga licensregler.

Det rev upp rejäl ilska hos klubbarnas fans som menar på att SHL vill stänga ligan för uppflyttning.
— Det är överhuvudtaget inte tal om att en liga ska stängas, det är inte tal om att vi själva ska diktera för licens i SHL. Det är ju något som ligger hos svenska ishockeyförbundet eftersom alla organisationerna diskuterar hur man ska utveckla det, säger han till SvenskaFans SHL-podd.

Fans runtom har protesterat genom banderoller och ramsor. Under tisdagen så avslöjade Expressen att SHL nu skickat ut ett internt brev till medlemsklubbarna där det bland annat stod att läsa att budskap på banderoller skulle granskas den kommande veckan.

Det har bland vissa tolkats som att SHL är ute efter att censurera fansens åsikter.
— När det gäller banderollerna så finns det ett regelverk i tävlingsbestämmelserna hos Svenska Ishockeyförbundet med vad du får ha för budskap och inte. Och det är jätteklart med vad som finns där. Att vi ska plocka ned skyltar som det står SHL= Hockeymördare är befängt, det skulle vi aldrig göra.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM