Linus Omark
Nyheter

Omarks stora show i storsegern – för andra gången i karriären

Linus Omark fortsätter att skörda framgångar i KHL. I dagens möte mellan hans Salavat och Barys Astana blev det hela fem poäng levererades från 31-åringens klubba i 7-3-segern.

Det skulle bara dröja 49 sekunder innan Linus Omark låg bakom Salavats 1-0 mot Barys. ett Barys där målvakten Henrik Karlsson fortfarande saknades i matchuppställningen.

André Petersson kvitterade sent i perioden, men Omarks gäng skulle ändå gå till pausvila med en ledning i ryggen när Omark assisterade fram till sitt andra mål för dagen när Teemu Hartikainen satte 2-1.

Ytterligare två assist skulle levereras från Omarks klubba under matchen. Dessutom blev han också målskytt när han satte 6-1 med halva matchen spelad.

Linus Omark har nu gjort elva poäng totalt under säsongens nio matcher. Förövrigt var det fjärde matchen i rad han levererade poäng.

Det var andra gången i KHL-karriären som Omark lyckades med att göra fem poäng i en och samma match. Förra gången var 23 december 2017 mot Sibir.