Jonas Brodin omfamnas av Matt Dumba och Mikael Granlund.
Nyheter

MINNESOTA: Hit, men inte längre

Efter år av tidiga uttåg i slutspelet drömmer hockeytokiga Minnesota om en framgång. Men stommen är densamma, coachen är densamma. Vad talar egentligen för att det här är året Minnesota till slut kliver över platån och blir en utmanare – på riktigt?

Se hela NHL-säsongen inklusive Stanley Cup på Viaplay för 399 kronor månaden!

Från väst till öst, från söder till norr. Fram till NHL-premiären i oktober går Uffe Bodin, Hampus Duvefelt, Måns Karlsson och Peter Ekholm igenom de 31 lagen. Vi pekar ut styrkor, svagheter och vilka spelare som är värt att hålla ett litet extra öga på under säsongen. 

Idag tittar vi närmare på Minnesota Wild.

De senaste åren har de flesta tyckare sett Minnesota som en outsider till Stanley Cup-titeln. Allt som krävts är att någon spelare ”tar klivet” och att laget blir redo att ”ta nästa steg”. Hittills har Wild misslyckats att ta det steget. Faktum är att det spännande lagbygget stått still i ett halvdussin säsonger. De senaste sex åren har lagets facit varit förstarundan, andrarundan, andrarundan, förstarundan, förstarundan, förstarundan. De har alltså bara vunnit två slutspelsrundor under de sex säsonger man setts som en ”spännande utmanare”. Det är helt enkelt inte bra nog, även om de råkar spela i en stentuff division och en väldigt jämn konferens.

Kanske är det en gång för alla dags att förlika sig med tanken att Minnesota inte är någon utmanare. De har hittat sin plats i näringskedjan. Ett ”hit men inte längre”-lag, som går till slutspel men som helt enkelt inte har de pusselbitar som krävs för att på allvar vara ett lag att räkna med när det väl kommer till kritan. Att de har den notoriske slutspelsmisslyckaren Bruce Boudreau som coach talar inte direkt heller till deras fördel.

Nu har Minnesota gjort en nödvändig riktningsförändring då Chuck Fletcher klivit av som general manager efter ett decennium vid posten. Inte för att han gjort ett dåligt jobb, tvärtom, men just med tanke på att Wild som klubb stått stilla de senaste åren behöver inte en förändring vara negativ. Paul Fenton får dock vänta några år innan han kan sätta sin absoluta prägel på laget, eftersom Minnesotas kärna redan är uppsajnad för några år framöver.

Minnesota Wild kommer även i år till spel med ett habilt lagbygge som kommer slåss som slutspelsplatser. Man har en bra målvakt, man har ett par absoluta toppbackar, och framåt tycks Eric Staal fortfarande ha en del att ge och Mikael Granlund har till sist blivit en stjärna. Men den absoluta spetsen saknas. Kanske är det avsaknaden av just den som gör att Minnesota även i år blir ett lag som stämmer in på epitetet ”hit, men inte längre”.

POÄNGKUNGEN

MIKAEL GRANLUND
Eric Staal plockade hem titeln förra året, men nog är det dags för Mikael Granlund nu igen? Den finske (forne) supertalangen har till sist tagit klivet mot stjärnorna och snuddat vid 70 poäng två år i rad. Når han den summan lär det räcka till en poängligaseger. Mycket kommer kretsa kring Granlund den här säsongen.

MÅLVAKTEN

DEVAN DUBNYK
Devan Dubnyk är både en av de jämnaste målvakterna och en av dem som spelar mest i hela NHL. De fyra senaste säsongerna har han legat mellan 58 och 67 matcher per säsong, och trots det orkar han hålla uppe en jämn nivå. Problemet är dock att 32-åringen inte lär ta några positiva steg i utvecklingen, vilket gör att Minnesota kan få svårt att gå långt i ett eventuellt slutspel.

BACKEN

RYAN SUTER
Snart borde det vara dags att utnämna Matt Dumba till Minnesotas främsta back, men än så länge håller Ryan Suter bra. Med tanke på hur mycket han spelar, och att han hunnit bli 33 år, är det beundransvärt att amerikanen år efter år fortsätter leverera på världsnivå. Så sent som förra säsongen var han sex ynka poäng från att sluta topp-tio i backarnas poängliga. Han gjorde exempelvis en poäng mer än tidigare nämnda Dumba, som i mångt och mycket ses som Minnesotas framtid.

UNGTUPPEN

JORDAN GREENWAY
Han har redan hunnit vinna U18-VM och U20-VM, samt collegemästerskapen. I våras spelade han OS för USA. I NHL har det dock bara blivit sex matcher för Jordan Greenway. Med sin enorma räckvidd dominerade han i JVM för ett par år sedan och fysiskt sett är han mer än redo för NHL. Är ingen poängspruta – men Jordan Greenway bör vara redo att bidra för Minnesota redan nu under sin rookiesäsong.

COACHEN

BRUCE BOUDREAU
Mannen som gett slutspelsmisslyckanden ett ansikte får chansen för en sista (?) säsong i Minnesota. Wild har utsett en nu general manager i Paul Fenton och frågan är om hans tålamod med Boudreau håller lika länge som föregångaren Chuck Fletcher. Boudreau är en skicklig och respekterad coach, och så länge det inte dyker upp ett tyngre namn på marknaden får han vara kvar. Men vad händer vid ett nytt tungt slutspel, om ett tungt namn dessutom blir ledigt? Då kan Boudreaus dagar i Minnesot vara räknade.


Foto: Carlos Gonzalez/Minneapolis Star Tribune/TNS/Sipa USA  IBL

IN OCH UT

Nyförvärv: Andrew Hammond, mv, Colorado, Eric Martinsson, b, Växjö, Dmitrij Sokolov, fw, Barrie Colts, Eric Fehr, fw, San José, J.T. Brown, fw, Anaheim, Matt Hendricks, fw, Winnipeg, Greg Pateryn, b, Dallas, Matt Read, fw, Philadelphia
Förluster: Kyle Quincey, b, HIFK, Matt Cullen, fw, Pittsburgh, Tyler Ennis, fw, Toronto, Daniel Winnik, fw, Boston

PROGNOSEN

Med tanke på att Minnesota har ett rätt igenom habilt lagbygge kommer de inte behöva prestera på något annat än sin normala nivå för att vara med och slåss om slutspelsplatserna. Kanske ska de den här gången försöka dra ned antalet matcher på målvaktsesset Devan Dubnyk för att på det sättet maximera chanserna om laget går till slutspel. Känslan är att Minnesota håller ungefär samma nivå som de gjort de senaste åren. Kan Mikael Granlund explodera och bli en världsspelare, eller om Zach Parise kan vara någorlunda skadefri, kanske Wild kan hitta en nivå till.

MINNESOTA WILDS TRUPP 2018/19 

MÅLVAKTER
32) Alex Stalock
40) Devan Dubnyk

BACKAR
20) Ryan Suter
23) Gustav Olofsson
24) Matt Dumba
25) Jonas Brodin
29) Greg Pateryn
36) Nick Seeler
39) Nate Prosser
46) Jared Spurgeon

FORWARDS
3) Charlie Coyle
9) Mikko Koivu ”C”
11) Zach Parise
12) Eric Staal
14) Joel Eriksson-Ek
15) Matt Hendricks
16) Jason Zucker
17) Marcus Foligno
18) Jordan Greenway
21) Eric Fehr
22) Nino Niederreiter
64) Mikael Granlund
71) J.T. Brown

Tränare: Bruce Boudreau (sedan 2015)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 13 maj
15:20 USA - Lettland VM
15:20 Frankrike - Slovakien VM
19:20 Finland - Norge VM
19:20 Tyskland - Kanada VM
01:00 Pittsburgh Penguins - New York Rangers NHL
01:30 Washington Capitals - Florida Panthers NHL
lördag 14 maj
03:30 Dallas Stars - Calgary Flames NHL
11:20 Danmark - Kazakstan VM
11:20 Sverige - Österrike VM
15:20 Schweiz - Italien VM
15:20 Tjeckien - Storbritannien VM
19:20 Slovakien - Tyskland VM
19:20 Lettland - Finland VM
22:30 Carolina Hurricanes - Boston Bruins NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning NHL
söndag 15 maj
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
11:20 Italien - Kanada VM
11:20 Norge - Storbritannien VM
15:20 Frankrike - Kazakstan VM
15:20 Österrike - USA VM
19:20 Danmark - Schweiz VM
19:20 Tjeckien - Sverige VM
01:00 New York Rangers - Pittsburgh Penguins NHL
måndag 16 maj
03:30 Calgary Flames - Dallas Stars NHL
15:20 Lettland - Norge VM
15:20 Slovakien - Kanada VM
19:20 Finland - USA VM
19:20 Frankrike - Tyskland VM
tisdag 17 maj
15:20 Tjeckien - Österrike VM
15:20 Italien - Danmark VM
19:20 Sverige - Storbritannien VM
19:20 Schweiz - Kazakstan VM
onsdag 18 maj
15:20 Norge - Österrike VM
15:20 Frankrike - Italien VM
19:20 Finland - Sverige VM
19:20 Schweiz - Slovakien VM
torsdag 19 maj
15:20 Storbritannien - USA VM
15:20 Tyskland - Danmark VM
19:20 Tjeckien - Lettland VM
19:20 Kanada - Kazakstan VM
fredag 20 maj
15:20 Tyskland - Italien VM
15:20 Storbritannien - Finland VM
19:20 Lettland - Österrike VM
19:20 Kazakstan - Slovakien VM
lördag 21 maj
11:20 USA - Sverige VM
11:30 Danmark - Frankrike VM
15:20 Kanada - Schweiz VM
15:20 Österrike - Finland VM
19:20 Italien - Slovakien VM
19:20 Norge - Tjeckien VM

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten