180909 Rögles Nils Höglander under en träningsmatch i ishockey mellan HV71 och Rögle den 9 september 2018 i Jönköping. …
Skellefteå AIK

Trots förlusten – en SHL-debut att minnas för talangen: ”Familjen och vänner på läktaren”

Rögle föll tungt borta mot Skellefteå i gårdagens SHL-premiär. Men trots förlusten var matchen ett minne för livet för en av bortalagets spelare. 17-årige Nils Höglander fick göra SHL-debut på hemmaplan – som spelare i bortalaget.
– Jag har ju bott här ett par år. Det var så klart roligt att få göra debuten här, säger Nils Höglander till Hockeysverige.se.

SKELLEFTEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)
I korridorerna under Skellefteå Kraft Arenas södra sittplatsläktare står Nils Höglander och pustar ut. 17-åringen från Bockträsk, en by som främst är känd för att vara artisten Roger Pontares hemby, har precis gjort debut i SHL och det är av förklarliga skäl många intryck att ta in för tonåringen. Ändå är det en lugn och samlad Nils Höglander som möter upp hockeysverige.se efter matchen.
– Det var roligt. Det var som hemmaplan fast ändå bortaplan, om man säger så. Det var kul. Jag var väl helt okej. Det var några slarviga grejer som jag kan förbättra, några pucktapp här och där, säger Höglander till hockeysverige.se om debutmatchen.

SPELADE JUNIORHOCKEY SOM 14-ÅRING

Det kan tyckas märkligt att kalla en stad som ligger 16 mil från sin hemby för hemma, men faktum är att Skellefteå varit vad Höglander kallat för hem tidigare. Bristen på lag i Västerbottens inland gjorde att Höglander, tillsammans med familjen, flyttade till Skellefteå när Nils var en liten grabb.
– Ja, jag har ju bott här ett par år. Det var så klart roligt att få göra debuten här, jag hade hela familjen och en del vänner på läktaren, säger han med ett leende.

Höglander spelade ungdomshockey i Skellefteå AIK innan han flyttade till grannklubben Clemensnäs HC. Där debuterade han tidigt i klubbens J18-lag, och hans fina insatser i J18-serien väckte uppmärksamhet hos Timrå som lyckades locka till sig den då 15-årige forwarden. När det sedan var dags för hockeygymnasium gick flyttlasset till Stockholm och AIK. Efter två säsonger i Solnaklubben, där han A-lagsdebuterade redan som 15-åring, tog Höglander inför den här säsongen klivet till SHL och Rögle.
Det börjar med andra ord vara ett par år sedan Höglander representerade Skellefteå AIK.
– Jag har väl egentligen inte så mycket till relation med Skellefteå AIK. Jag spelade här under mina ungdomsår, men jag har ingen relation med seniorhockeyn, säger Höglander.


Nils Höglander (till vänster) i AIK-tröjan. FOTO: Andreas Sandström/Bildbyrån

”VI ÄR VÄLDIGT NÖJDA MED NILS”

Han har ännu bara spelat en match i SHL – men Höglander märkte av en stor skillnad mellan spelet i SHL och i Hockeyallsvenskan.
– Motståndarna är lite starkare i sarghörnen och sådana bitar, det är lite svårare att ta sig ut ur de situationerna, säger Höglander kortfattat.

Rögles sportchef Chris Abbott gillar vad han sett av Höglander under säsongsinledningen.
– Vi är väldigt nöjda med Nils än så länge. Det här är en fin möjlighet för honom att få känna på SHL-spel och jag tycker att han gjorde det bra ikväll, säger Abbott till Hockeysverige.se.

Sportchefen är spänd på att se vad 17-åringen kan uträtta den här vintern.
– Jag har höga förväntningar på honom. Jag ser vilken skicklighetsnivå han besitter och den där beslutsamheten och glöden i ögonen när han kommer till rinken varje dag. Han är en spelare som vill bli bättre och ta sitt spel till nästa nivå, så jag har höga förväntningar på Nils. Men samtidigt är han fortfarande ung och han har mycket som händer den här säsongen. Vi hoppas att han utvecklas och lär sig på vägen, men han har gjort det väldigt bra hittills, berömmer Abbott.

FICK STORT FÖRTROENDE

I SHL-debuten mot Skellefteå fick Höglander stort förtroende av tränaren Cam Abbott både i spelet fem mot fem, men även i powerplay fick Höglander rikligt med speltid. Totalt noterades Höglander för lite över 13 minuters istd i debuten.
– Det känns jättekul att jag får det förtroendet. Jag får se om jag kan ta vara på chanserna och om jag får fortsätta spela powerplay, men det var jättekul att få chansen.


Nils Höglander. FOTO: Matilda Ahlberg/Bildbyrån

LÄS MER: Yngst och bäst – vann poängligan i första turneringen med Juniorkronorna

Precis som sportchefen Chris Abbott slagit fast har Höglander har en händelserik säsong framför sig. Han har redan fått känna på spel med juniorkronorna den här säsongen och vid jul och nyår väntar junior-VM i Kanada – en turnering som 17-åringen så klart vill vara en del av.
– Men det är såklart jättebra spelare som slåss om platserna, det är verkligen tuff konkurrens. Jag kör på och så får vi se om jag tar en plats, säger Höglander försiktigt.

SCOUTER PÅ PLATS

Och nästa sommar står NHL-draften i Vancouver för dörren. Under gårdagens match fanns en del NHL-scouter på plats för att spana in bland andra 17-åringen från Bockträsk.
– Jag hade faktiskt ingen aning om att det satt scouter på läktaren i dag. Man får hoppas att man gjorde något bra, säger Höglander med ett leende på läpparna.

Är det något som ligger i bakhuvudet på något sätt, det här med att det sitter NHL-scouter på läktaren?
– Det är klart att jag är medveten om att det är mitt draftår, men det är ingenting jag fokuserar på så mycket. Jag gör mina grejer och så får vi se hur långt det räcker.

Fortsätter Höglander på samma sätt som i sin debutmatch kan det räcka riktigt långt. Roger Pontare får ursäkta sig, men Nils Höglander verkar redo att axla rollen som Bockträsks stolthet.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten