Sök
VEM VINNER? En expertpanel har besvarat hockeysverige.ses SHL-enkät.
Växjö Lakers HC

SHL-ENKÄTEN: Här är journalisterna och experternas dom inför säsongen

Under lördagen drar SHL-säsongen i gång. Hockeysverige.se skickade ut sin reporter Ronnie Rönnkvist för att ta tempen på ligan inför första nedsläpp. Han frågade sex experter och journalister om deras förväntningar på den stundande säsongen.

Klockan 15.15 på lördagseftermiddagen är det slutligen dags. Då släpps pucken i den första omgången av SHL-säsongen. Linköping möter Timrå, Mora tar emot Örebro och Frölunda ställs mot Djurgården varpå ytterligare tre matcher tar vid 18.00: Luleå-Brynäs, Färjestad-HV71 och Skellefteå-Rögle.

Men hur kommer det egentligen att gå? Hockeysverige.se frågade sex experter och journalister om hur de ser på den stundande säsongen. Vem får sitt genombrott? Vilka missar slutspel? Vilka spelar SM-final och vem får lyfta bucklan?

Här är deras svar:

Sanny Lindström, C More

Årets överraskning:
– Linus Johansson, om vi nu kan kalla det för en överraskning. En annan som är jätteintressant är Markus Ljungh. Jag tycker att dom var grymma andra halvan i Djurgården förra säsongen och jag tror att dom kommer ta ännu större kliv den här säsongen.

Poängligavinnare:
– Tråkigt svar, men jag säger Joakim Lindström. Han är alltid där uppe. Det blir han eller Ryan Lasch, men jag tror på Lindström.

Utvisningsligan:
– (Ilari) Melart brukar ligga med där. Nu är han med hela säsongen och har väl fått order att spela mer fysikst, vilket han inte gjorde förra säsongen.

Vilka fyra lag missar slutspelet?
– Malmö, Timrå, Mora och Örebro.

Vilka två lag går till final?
– Växjö och Djurgården.

Guldet går till?
– Djurgården.

LÄS ÄVEN: Jacob Josefson tillbaka i SHL efter en NHL-karriär hämmad av skador

Marie Lehmann, SVT

Årets överraskning:
– Om Andreas Engqvist mår bra och kan spela hela säsongen… Nu är han egentligen ingen överraskning eftersom alla vet hur bra han är, men jag säger ändå Andreas Engqvist. Är han frisk så kommer han vara bäst.

Poängligavinnare:
– Samma svar där, Andreas Engqvist.

Utvisningsligan:
– Det är ju inte något bra att vinna utvisningsligan så jag kanske inte har funderat så mycket på det. Jag tror att det blir (Daniel) Rahimi, men många av dom minuterna har han snackat sig till då för det behöver faktiskt inte vara den som är fulast på isen.

Vilka fyra lag missar slutspel?
– Det gör Timrå, Mora, Örebro och Rögle. Jag vet att många tror på Rögle, men jag säger att dom missar slutspelet ändå.

Vilka två lag ser vi i final?
– Växjö går till final igen. Men vilka får dom möta… Jag tror att det blir Djurgården.

Och guldet går till:
– Växjö.

LÄS ÄVEN: Växjös nyförvärv från Hockeyettan inspireras av Joel Perssons resa 

Janne Bengtsson, NHL.COM

Årets överraskning:
– (Jacob) Josefson. Han har gått lite under radarn i NHL. Han har inte varit någon av jättestjärnorna där, men i honom tror jag att vi kan få se något riktigt bra.

Poängligavinnare:
– Jag säger Andreas Engqvist nu då han är hel och tillbaka.

Utvisningsligan:
– Den kommer toppas av (Daniel) Rahimi. Det är klockrent.

Vilka fyra lag kommer inte ta sig till slutspel?
– Mora, Timrå, Malmö och Örebro… Kanske inte Malmö förresten. Jag säger att det blir Rögle i stället.

Vilka två lag går till final?
– Djurgården mot Färjestad. Vilken klassiker det skulle bli.

Och guldet går till?
– Jag säger faktiskt Färjestad.

LÄS ÄVEN: Färjestads sportchef blickar mot rivalernas arbetssätt

Dusan Umicevic, SVT

Årets överraskning:
– Dominik Bokk i Växjö. Han är en förstarunda med en hög potential. Det som talar emot är att han får rollen att axla Elias Petterssons framgång förra säsongen, vilket inte kommer att gå. Han har ändå så pass mycket hockey i sig och en grym omgivning i Växjö.

Poängligavinnare:
– Jag tror att poängligan vinns av Ryan Lasch Frölunda.

Utvisningsligan:
– Daniel Rahimi Växjö. Han är som en liten nallebjörn utanför isen, men förvandlad till en grizzlybjörn på isen.

Vilka fyra lag missar slutspelet?
– Slutspelet missar Mora och Timrå. Sedan tror jag att Örebro kan missa liksom Linköping.

Vilka två lag ser vi i SM-final?
– Det blir Växjö och Skellefteå igen. En repris på förra säsongens final.

Och SM-guldet går till?
– Skellefteå.

LÄS ÄVEN: Nygamle tränaren imponerad av Skellefteå: ”Fantastisk resa”

Henrik Sjöberg HockeyNews

Årets överraskning:
– Fabian Zetterlund eller Isac Lundeström. En av dom, men jag säger Lundeström. Han är närmare steget till NHL än vad många tror. Han kommer att behöva en säsong till i SHL, max, sedan kommer han vara redo att slå sig in i NHL.

Poängligavinnare:
– Jag tror att Broc Little kommer göra mycket poäng, men jag säger att det blir Dick Axelsson.

Utvisningsligan:
– Ilari Melart. Han fixar nog det där den här säsongen också.

Vilka fyra lag missar slutspel?
– Timrå, Mora missar slutspel. Sedan säger jag Örebro. Fjärde laget, där blir det lite klurigare men jag säger Linköping.

Vilka två lag går till SM-final?
– Jag tror att Djurgården kommer spela final och där får dom möta Växjö.

Och SM-guldet går till?
– Djurgården.

LÄS ÄVEN: Kan Luleås jättetalang ta nästa steg? ”Inte fått ut max än”

Uffe Bodin, hockeysverige.se

Årets överraskning:
– Jag är barnsligt förtjust i Skellefteås back Filip Berglund. Jag tror att han kommer att vara en landslagsback innan säsongen är över, så jag väljer honom här.

Poängligavinnare:
– Det vore en enkel utväg att säga Ryan Lasch eller Joakim Lindström, men jag slår till med Johan Ryno. Får han bara vara frisk tror jag att han kommer utmana drakarna däruppe.

Utvisningsligan:
– Kan det bli SHL:s egen Brad Marchand? Växjös Brendan Shinnimin kommer nog att hinna reta gallfeber på både motståndare och domare innan den här säsongen är över. Över 40 poäng och 100 utvisningsminuter vore en flott kombo.

Vilka fyra lag kommer inte ta sig till slutspel?
– Timrå och Mora är svåra att inte välja. Sedan blir det svårare, men jag tror att Örebro och Linköping kan få det jobbigt i långa loppet.

Vilka två lag går till final?
– Färjestad – Djurgården skulle vara något av en drömfinal till inramningen sett. Eftersom båda lagen ser riktigt starka ut känns det realistiskt, men Växjö lär vilja ha ett ord med i leken också.

Och guldet går till?
– Magkänslan inför säsongen har sagt Färjestad. Jag tror på deras lagbygge.

LÄS ÄVEN: Uffe Bodins analys av Färjestad – ”Ett lagbygge som glänser likt guld”

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten