Växjöjubel.
Växjö Lakers HC

Växjös viktiga vinst – hattrick av fyndvärvningen

Efter 2-1-förlusten mot Bern var en seger nästan nödvändig mot Salzburg idag. Och den segern kom. Växjö vann med 5-2.
– Det kändes bra, men segern kändes ännu bättre, säger hattrickskytten Austin Ortega.

Finalförlusten i våras följdes upp av ett nytt nederlag när Bern vann med 2-1 i premiären. Men idag tog sig Växjö in på vinnarspåret i CHL igen. Sam Hallams manskap vann med 4-2 mot Salzburg i den mycket tuffa gruppen.

Segern grundlades i den första perioden då hemmalaget imponerade och gick fram till 2-0. Austin Ortega och Janne Pesonen gjorde målet, men det var Brendan Shinnimins framspelningar som fick mest uppmärksamhet. Amerikanen var inblandad i allting i den första perioden.
Men efter den starka förstaakten tappade Växjö initiativet i den andra perioden. En mängd utvisningar för båda lagen ryckte sönder matchen och skönspelet uteblev. Salzburg reducerade till 2-1 och hade också lägen till 2-2, men i stället kom 3-1. Roman Horák slog till i spel fem mot tre. Tjeckens mål blev det matchavgörande till sist.

SKÖT TRE MÅL

Men det var Austin Ortega som blev matchens store man. Ortega framstår redan nu som ett enormt fynd av Växjö, även om det fortsatt bara är försäsong. Han gjorde 4-2 och sen också 5-2 i tom kasse för att fullborda sitt hattrick. Ortega hade också en assist på Horáks mål.
– Det kändes jättebra, men segern kändes ännu bättre, säger Austin Ortega om sitt hattrick till SVT.
– Laget spelade bra överlag. Vi var bra i egen zon och bra i ”special teams”. Vårt powerplay har klaffat de två senaste matcherna. Det är alltid bra att göra mål i powerplay.

Sam Hallam var inte så nöjd med matchen.
– Det blir för mjukt. Hade det varit så här mot Bern hade vi förlorat med fyra, fem mål.