Bo Lennartsson
Nyheter

Spelarfacket anklagar CHL-pampen för att fara med osanning: ”Det är felaktigt”

ANNONS

SICO är fortsatt irriterade på CHL. Efter CHL-pampen Bo ”Kulon” Lennartssons intervju med hockeysverige.se anklagar SICO ”Kulon” för att inte tala sanning.
– Bo Lennartsson påstår i sitt svar till hockeysverige att Daniel Pailles skada är ”en incident på de 500 matcher sedan CHL-starten.” Detta anser SICO vara felaktigt, skriver de på twitter.

Ett ordkrig har blossat upp mellan spelarfacket  SICO och CHL. Efter att SICO tidigare idag ha gått ut och riktat kritik mot den bristande säkerheten gentemot spelarna gav CHL:s Bo Lennartsson ett motsvar.

I en intervju med Hockeysverige.se sade ”Kulon” att den uppmärksammade incidenten med Daniel Paille i förra säsongens CHL var ”en enstaka händelse i de över 500 matcher som spelats i turneringen”.
– Om man nu ser till alla matcher som spelats så är väl inte detta någon hög risk så som vi ser på det. Så ser inte klubbarna på det heller.

Det gillades inte av SICO. Spelarfacket har nu återigen riktat öppen kritik mot CHL, just med tanke på Lennartssons citat, och menar att han inte talar sanning.
– Bo Lennartsson påstår i sitt svar till hockeysverige att Daniel Pailles skada är ”en incident på de 500 matcher sedan CHL-starten.” Detta anser SICO vara felaktigt, då SICO kan räkna upp fler incidenter som lett till att spelare fått skador, som inneburit frånvaro från matcher, skriver de på twitter.

INGA FÖRÄNDRINGAR

Spelarfackets kritik riktar sig i att CHL fortfarande inte gjort några förändringar för att förebygga spelarnas säkerhet, så som att utdöma strängare straff för en spelare som begår ett allvarligt regelbrott. Thomas Larkin, som delade ut den fula tacklingen på Daniel Paille, missade till sist aldrig någon match för förseelsen.

Lennartsson försvarade CHL.
– ”Players safety” är definitivt dag ett på vår agenda och vi har det. Vi har en egen avdelning för det. Men saker och ting händer i vårat samhälle och vår idrott. Det är bara att beklaga honom personligen. Vi tar sådant här på största allvar, vi har de bästa internationella domarna man kan få tag i i Europa och vi tittar och bevakar alla matcher. Jag tycker inte att vi har slarvat kring detta.

Skärmdump twitter.com.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM