Ny match för Tre Kronor Legends …
Nyheter

Legendarens tuffa känga: ”Har låtit landslaget förfalla”

ANNONS

OS i Pyeongchang blev inte alls vad Damkronorna hade hoppats på. I juni drog sedan Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) in stödet till Damkronorna vilket i sin tur lett till att flera spelare nu funderar på att sluta i landslaget. Nu riktar Tre Kronors före detta förbundskapten Curt ”Curre” Lundmark hård kritik mot SOK och Svenska Ishockeyförbundet.

Det blev respass redan i kvartsfinalen för Damkronorna i vinter OS i Pyeongchang tidigare i år. Ett sämre resultat än vad både SOK och Svenska Ishockeyförbundet hade räknat med.

I juni kom beskedet att SOK drar in sitt stöd till Damkronrona, och då inte spelarna får någon ersättning av förbundet har flera spelare signalerat att de kan tänka sig att sluta i landslaget.

KRITIKEN BORDE TAGITS PÅ STÖRRE ALLVAR

Den tidigare förbundskaptenen Leif Boork har fått mycket kritik för sitt ledarskap – en kritik som också framförts till förbundet.

Tre Kronors före detta förbundskapten Curt ”Curre” Lundmark menar att att förbundet inte tagit kritiken på tillräckligt stort allvar.
– SOK och Svenska Ishockeyförbundet har ändå valt att göra satsningen med den här ledningen, som från början kritiserades från tjejernas sida. Jag tycker att man inte har hörsammat signalerna utan man har kört vidare och låtit det här förfalla, säger Lundmark till SVT.

”HAR INTE GIVITS RÄTT FÖRUTSÄTTNINGAR”

Nu tycker Lundmark att SOK och Svenska Ishockeyförbundet måste ta sitt ansvar.
– Väldigt många kompetenta spelare har lämnat landslaget under den här perioden på grund av misshälligheter. Man har inte trivts i laget eller med ledningen. Då tycker jag att SOK och Svenska Ishockeyförbundet måste ta ansvar för den situation som uppstått, och då behöver man pengar, säger Lundmark till SVT och fortsätter:
– Tjejerna har verkligen kämpat och slitit, men har inte givits rätt förutsättningar. Har man lämnat det så långt som man nu gjort måste man också känna en skyldighet att hjälpa till och räta upp det hela.

Damkronorna inleder sin säsong imorgon då man ställs mot Finland i Euro Hockey Tour.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games