Sofia Reideborn, Hanna Blomqvist och Leanne Ganney. …
SDHL

SDE siktar mot slutspel: ”Det här är säsongen som vi ska lyckas”

I dagens nedslag hos SDHL-lagen lyssnar vi med Hanna Blomqvist hur statusen är på SDE Hockey den här säsongen. Förra säsongen kom laget näst sist i SDHL och trots att laget fått kvala för att hålla sig kvar i serien varje säsong inleder nu laget från Stocksund/Danderyd/Täby sin femte säsong i högsta serien.

Hanna Blomqvist har varit med i SDE Hockey sedan 2012. Innan dess spelade hon i Ormsta. Under resans gång har hon fått uppleva hur klubben utvecklats.
– När man kommer upp som en ny förening är det såklart mycket nytt. Även om vi byter ut spelare varje säsong så har vi idag en bra grundstomme i laget. Det gäller även ledarna runt laget och det blir inte så mycket överraskningar. Vi vet att det här är vad som gäller och det här får vi. Det där tycker jag ger en trygghet, säger Blomqvist.

Vad är det unika med SDE Hockey som gör att ni lyckas hålla er kvar i SDHL säsong efter säsong?
– Vi är experter på kval kan man väl säga, skrattar Blomqvist och fortsätter:
– För mig är SDE en väldigt familjär förening. Vi har bra träningsmöjligheter och alla som jobbar i SDE gör det med hjärta för föreningen. Det är vad jag tycker är det speciella med klubben.

Har det varit tufft att kvala säsong efter säsong?
– Klart att det varit tufft och inget jag vill göra. Vi vill nå slutspel och det målet har vi den här säsongen. Det här är säsongen som vi ska lyckas.

Sofia Reideborn är en av lagets nyckelspelare. FOTO: Ronnie Rönnkvist

JOBBAR EFTER SINA FÖRUTSÄTTNINGAR

Givetvis har också allt kvalspelande gjort att mentala bitar har tagit stryk hos Hanna Blomqvist och övriga tjejer i laget, men man har hittat sätt att hantera den biten.
– Det går ju upp och ner samtidigt som vi får försöka hitta delmål på vägen. I stället för att man kanske inte vinner just den här enskilda matchen får man hitta små delmål på vägen i matcherna och se till att vi förbättras hela tiden.
– Målet är alltid att gå in och vinna matchen, men det kanske inte alltid blir så.

Hur tänker du kring era förutsättningar på Enebybergs IP jämfört med förutsättningarna som Luleå, Leksand, Djurgården, HV71, Linköping med flera har?
– Vi kanske inte kan mäta oss med deras anläggningar direkt. Vi gör så gott vi kan utefter dom förutsättningarna vi har. Man få vara lite kreativ. Vi har en skottramp så det är bara att stå och skjuta där.
– Det finns alltid möjligheten att träna med olika lag om det skulle vara så, vilket klubben är väldigt öppen med. Så vill du träna mer så är det inga problem. Sedan har inte vi samma ekonomiska förutsättningar som exempelvis Luleå och Djurgården har.

”SDE HAR BLIVIT SOM EN FAMILJ FÖR MIG”

Amanda Titus är en ny bekantskap i SDE. FOTO: Clarkson University.

Säsongen 2018/19 är det tre Stockholmslag i SDHL. Tre lag som slåss om samma spelare, men Hanna Blomqvist ser inget negativt i den konkurrenssituation som just nu råder i huvudstaden.
– Jag tycker att det är bra att vi har tre Stockholmslag, men samtidigt är jag medveten om att Division 1 Östra blir svagare eftersom alla tre SDHL-lagen plockar åt sig dom allra bästa spelarna därifrån. Då blir tyvärr den serien mindre konkurrenskraftig.

Vad har fått dig att stanna i SDE Hockey under hela den här resan?
– Det familjära, SDE har blivit som en familj för mig. Jag trivs väldigt bra här och klubben har växt in i mitt hjärta på något sätt.

Du säger att SDE Hockey nu ska till slutspel, vad får dig att tänka i dom banorna inför den här säsongen?
– Vi har en väldigt bra målvakt i Sofia Reideborn. Dessutom har vi en större kärna i laget än vad vi har haft tidigare. Vi vet vad vi vill samtidigt som jag tror att nya coachen som vi har, Shane Warschaw, kommer bidra med sitt. Han har en tydlig linje och är väldigt ”direkt”, vilket känns väldigt bra.
– Nu har inte alla spelare kommit hit ännu, men dom två som inte kommit ännu, Amanda Titus och Karolina Kovarova, verkar väldigt intressanta. Det ska bli väldigt spännande att träffa dem.

Målvakter i SDE Hockey just nu: Sara Falck 16, Sofia Reideborn 19, Anna Ågren 18
– Klubben vill bygga på någonting för framtiden samtidigt som vi vill satsa för den här säsongen såklart. Det är kul, tycker jag, att vi vågar satsa på de yngre spelarna.

Backar: Hanna Blomqvist 26, Kayleigh Hamers 21, Karolina Kovarova 25 (ny från Karlskrona), Vendela Olsson 17 (ny från Hammarby), Frida Setzman 24, Magdalena Walicova 22.
– Vi har många som har ganska mycket rutin på backsidan. Sedan har vi fått in två nya. Karolina är på tjeckiskt landslagsläger just nu. Dessutom Vendela, som är lovande och ska på russinläger nu i helgen.

Forwards: Lina Andersson 26, Linda Dupree 24, Emma Forsgren 15, Leanne Ganney 26, Elin Olovsson 19 (ny från AIK), Lili Pintér 21, Amanda Titus 21 (ny från Clarkson University), Magdalena Winbo 24, Julie Zwarthoed 23.
– Jag tror att vi har stabila ”linor” som kan jobba hårt länge. Om vi får ner vår ”forecheck” kommer vi trötta ut motståndare. Vi är skridskostarka och kommer sätta en hög press på motståndarna.

SDE Hockey har i dagsläget en väldigt tunn trupp, men Hanna Blomqvist är övertygad om att det är mer spelare på väg in.
– Vi har haft några som varit och tränat med oss den här veckan. Sedan får vi se vad det blir där. Av det jag har sett där så ser det bra ut.

Ni är ett lag som ofta har väldigt många utländska spelare, hur tänker du kring det?
– Det finns både för och nackdelar med sådant. Självklart kan det höja standarden på ligan. Sedan kan det vara så att våra unga talanger inte får lika mycket plats och utrymme. Det tycker jag att man kan kompensera på andra sätt. Till exempel genom att ha ett U20 eller U22-lag för att få mer matcher på seniornivå.

Tidigare Nedslag:
Leksand
HV71
Luleå

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 augusti
18:00 Finland - Tyskland JVM
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
21:30 Sverige - Lettland JVM
01:00 Kanada - Schweiz JVM
torsdag 18 augusti
04:30 USA - Tjeckien JVM
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch
tisdag 23 augusti
18:00 HV 71 - Rögle Träningsmatch
18:00 Växjö - Linköping Träningsmatch
19:00 Leksand - Brynäs Träningsmatch
19:00 Luleå - Skellefteå Träningsmatch
onsdag 24 augusti
19:00 Brynäs - Leksand Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten