David Suvanto
Nyheter

Ytterligare Karlskogaspelare flyttar till Danmark: ”Förra säsongen var tuff”

ANNONS

Igår rapporterade vi om hur målvakten Emil Jidskog efter en säsong i BIK Karlskoga nu var klar för spel i danska ligan. Idag kommer nyheten att ytterligare en spelare i förra säsongens Karlskogatrupp flyttar till Danmark: backen David Suvanto som är klar för Rødovre Mighty Bulls.
– När jag blev kontaktad efter säsongen kändes det som en spännande möjlighet, säger Suvanto till klubbens hemsida.

Rødovre Mighty Bulls tränas av svenske Magnus Bogren, och det var också Bogren som tog kontakt med David Suvanto om att ta steget över öresundsbron. Suvanto själv har tidigare erfaranhet från danska ligan då han säsongen 2016-17 spelade för Rungsted Seier Capital.
– Jag hade det bra i Rungsted för två år sedan och upplevde tuffa matcher mot just Rødovre. Då jag spelat i ligan förut vet jag ungefär hur allt går till så nu ser jag bara fram emot att komma igång med säsongen.

EN TUFF SÄSONG

Suvanto sticker dock inte under stol med att fjolårssäsongen med BIK Karlsskoga – en säsong som såg klubben harva i bottenträsket under större delen av säsongen för att slutligen med nöd och näppe undkomma nedflyttning – var särskilt utmanande:
– Klart att förra säsongen var tuff, det är aldrig kul att kriga i botten större delen av säsongen.

David Suvanto stod för tolv poäng (två mål, tio assist) på 42 matcher för Karlskoga och kommer bära nummer 33 för Rødovre kommande säsong.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games