Henrik Lundqvist.
Nyheter

Målvaktslegenden om Henrik Lundqvist: ”Det kan gå snabbt nedåt”

ANNONS

Mike Richter vaktade kassen 1994 när New York Rangers vann sin hittills enda Stanley Cup i modern tid. Nu uttalar sig Richter om framtiden för Rangers nuvarande burväktare: Henrik Lundqvist.
– Ibland är det svårt att veta själv när du tappar stinget, det kan gå snabbt nedåt, säger Richter till New York Post.

Han har kommit nära, den gode Henrik Lundqvist. Mannen som på Manhattan går under namnet ”The King” har tagit sitt New York Rangers långt i slutspelet flertalet gånger, med en Stanley Cup-final mot Los Angeles Kings 2013-14 som bästa resultat.

Frågan är om han nu, vid 36 års ålder, har missat sin chans till att vinna en Stanley Cup. De två senaste säsongerna har statistiken dalat och Lundqvist blir inte yngre, oavsett hur målmedveten och tävlingsinriktad han är.

DET KAN VÄNDA SNABBT – ÅT BÅDA HÅLLEN

– Henrik kan inte veta nu när han kommer gå ner i nivå. Han kan inte förutspå det och han kan i stort sett inte kontrollera det heller. Vissa [i den åldern] kan fortsätta spela på hög nivå i fem år ytterligare, medan andra faller handlöst nedåt, säger Mike Richter.

Richter är dock noga med att poängtera att det inte är kört för Lundqvist. Lika mörkt som det ser ut nu med ett lag som sålde av sina veteraner för att börja om med unga spelare, lika ljust kan det bli om dessa spelare snabbt lär sig det som krävs för att vinna.

– Rangers börjar inte om från noll, men de börjar definitivt på ny kula. Se bara på Vegas och hur bra det gick där när man började om från början. Mitt råd [till Lundqvist] är att ta den unga talang han nu kommer omges med och forma gruppen till en som förstår vad det är som krävs för att bli mästare.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM