Niklas Fogström.
Nyheter

Efter sex raka SHL-säsonger – nu är han klar för norska mästarna

ANNONS

Niklas Fogström lämnar svensk hockey efter 13 säsonger. I dag blev han klar för norska mästarna Storhamar med svenske tränaren Fredrik Söderström i spetsen.
– En smart, skridskostark och rutinerad center, säger Söderström.

Storhamar fortsätter att plocka in spelare med fina meriter från svensk hockey – och tillika spelare som tränaren Fredrik Söderström har erfarenhet av sedan tidigare. Efter att ha gjort klart med Jens Jakobs förra veckan blev det i dag klart att den finske veterancentern Niklas Fogström förstärker klubben.

Jakobs och Fogström spelade ihop i Nyköping redan 2006 och hade Söderström som assisterande tränare i samma lag säsongen därpå, 2007/08. De har även spelat tillsammans i såväl Mora som Luleå och får nu återigen stifta bekantskap i Storhamar.

”OMTYCKT ÖVERALLT DÄR HAN SPELAT”

– En smart, skridskostark och rutinerad center. Trots, eller snarare tack vare, många år i elithockeyn är han fortsatt ivrig att leverera och utveckla sig, säger Fredrik Söderström om Fogström i ett pressmeddelande.
– Niklas är dessutom en jäkligt bra kille, omtyckt överallt där han har spelat och kommer att driva gruppen fram under en spännande säsong.

Niklas Fogström, som har 13 raka säsonger i Sverige bakom sig, har spelat 306 SHL-matcher för Luleå, Linköping och Färjestad samt ytterligare 268 i Hockeyallsvenskan med Tingsryd, Nyköping och Mora. I fjol blev det fyra mål och tio poäng på 43 matcher med Färjestad.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL