Victor Löfstedt.
ÖVRIGT

Kliver ned i Hockeyettan efter 342 allsvenska matcher: ”Potential att vara en toppspelare”

ANNONS

Victor Löfstedt har hittat en ny klubbadress. I dag presenterades den mångårige allsvenske spelaren av Kristianstad IK i Hockeyettan.
– Vi är mycket nöjda med att Victor valde att skriva ett tvåårigt avtal, säger sportchefen Mikael Gath.

Victor Löfstedt gjorde en häftig resa upp till Hockeyallsvenskan efter att ha representerat Malmö Redhawks som junior. Han började med Lund Giants i division 3 och klättrade uppåt genom seriesystemet via spel i Hockeytvåan och Hockeyettan innan han värvades till IK Oskarshamn 2011.

Den i dag 31-årige högerforwarden har spelat 342 allsvenska matcher sedan dess och bland annat varit med och spelat upp Karlskrona i SHL. Efter att ha spelat med Oskarshamn de tre senaste säsongerna tar han nu ett steg nedåt i seriesystemet. I dag blev han klar för hårdsatsande Kristianstad IK i Hockeyettan.

”EN PRODUCERANDE OCH KREATIV SPELARE”

– Vi är mycket nöjda med att Victor valde att skriva ett tvåårigt avtal och därmed visar med eftertryck att han vill vara en del av Kristianstad och våran resa under en längre tid, säger sportchefen Mikael Gath i ett pressmeddelande.
– Victor är en producerande och kreativ spelare som gjort det mycket bra i allsvenskan under några säsonger, han har potential att vara en toppspelare i vår liga. Victor kommer att bli en viktig bricka i vår redan starka forwardsuppsättning och bidra med både rutin och kreativitet.

Victor Löfstedt kommer från en säsong där det blev elva mål och 23 poäng på 46 allsvenska matcher med Oskarshamn. Som bäst stod han för 40 poäng i Oskarshamn under säsongen 2012/13, när en hel del lockoutande NHL-spelare förstärkte Hockeyallsvenskan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games