James Wright (mitten).
SHL

NHL-debuterade som junior – nu är han klar för SHL-spel

ANNONS

Linköping fyller på med ännu en nordamerikan. Nu handlar det om den kanadensiske centern James Wright, som spelade NHL-hockey redan som junior.
– I James får vi en väldigt kraftfull center med bra storlek, säger general managern Fredrik Emvall.

Linköping gjorde härom veckan klart med forwarden Joe Whitney, en 168 centimeter lång forward med 450 AHL-matcher på sin meritlista. Under måndagskvällen blev ännu ett nyförvärv offentliggjort av LHC.

Det handlar om den kanadensiske centern James Wright, som närmast kommer från Barys Astana i KHL. Kontraktet med 28-åringen är skrivet på 1+1 år.
– Jag känner mig väldigt exalterad, det är det bästa sättet att beskriva det just nu. Jag har hört väldigt många bra saker om ligan och Linköping, säger han i ett pressmeddelande från Linköping.
– Jag känner Joe Whitney sedan tidigare då vi spelade tillsammans i Bridgeport i AHL och jag har spelat med Andrew Gordon och Derek Roy i det kanadensiska landslaget innan OS.

DEBUTERADE I NHL SOM 19-ÅRING

Wright draftades av Tampa Bay Lightning i fjärde rundan 2008. En säsong efter draften lyckades han som sistaårsjunior spela till sig en ordinarie tröja i NHL och gjorde 48 matcher med klubben som 19-åring. Säsongen därpå, 2010/11, blev det bara en match för Lightning och därefter dröjde det ända till 2012/13 innan han fick mer speltid i NHL via spel med Winnipeg Jets. På 146 NHL-matcher gjorde han fyra mål och tolv poäng.

Utöver det har han hunnit med 269 matcher i AHL och ytterligare 149 i KHL. Där svarade han under den senaste säsongen för 13 poäng (5+8) på 41 matcher för Admiral Vladivostok och Barys Astana.
– I James får vi en väldigt kraftfull center med bra storlek. Precis som Dan Pettersson så kommer James att ge vår forwardsuppställning ytterligare storlek och tyngd. Det är en hårt jobbande spelare som har stora kvalitéer i såväl det offensiva som det defensiva spelet, säger general managern Fredrik Emvall.

I och med värvningen av Wright har LHC fyllt sin trupp.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM