Jan Kovar fällde Kanada i straffläggningen.
Nyheter

Ännu en KHL-superstjärna kommer till NHL

ANNONS

Här har vi av allt att döma nästa storstjärna som lämnar KHL för NHL. Jan Kovář kommer radera ut de frågetecken som finns kring hans framtid under dagen, skriver agenten Allan Walsh på twitter.

De senaste åren har vi fått se många NHL-spelare lämna för spel i KHL. De mest kända exemplen är förstås Ilja Kovaltjuk och Pavel Datsiuk. Men det har också blivit en trend att spelare går motsatt väg. Vi har sett storstjärnor som Artemij Panarin, Jevgenij Dadonov, Aleksandr Radulov och nu även Ilja Kovaltjuk komma till NHL efter att ha varit superstjärnor i KHL. Och nu kommer ännu en sådan.

Det handlar om Metallurg Magnitogorsks 28-årige tjeck Jan Kovář. Enligt hans agent Allan Walsh finns det ett stort intresse för honom i NHL, och han kommer fatta ett beslut om ny klubbadress under dagen.

ETT AV LIGANS BÄSTA POÄNGSNITT

Jan Kovář kommer från en ganska tung säsong med bara 35 poäng på 54 matcher, men har på sina övriga säsonger varit en poängspruta. Poängraden 68, 68, 52, 63 under hans fyra första säsonger i Metallurg imponerar. Dessutom har han vunnit två Gagarin Cup-titlar med klubben.

Bara fyra spelare som gjort mer än 55 matcher i KHL har ett bättre poängsnitt i ligans historia än den tjeckiske superstjärnan. Den NHL-klubb som plockar in 28-åringen får alltså en spetsspelare av rang.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games