Gustav Bouramman …
Nyheter

Efter tunga säsongen i ECHL – nu vill han studsa tillbaka: ”Ska kriga som ett djur”

Hockeykarriären har gått via juniorhockey i Nacka och Luleå, vidare till Sault Ste. Marie Greyhounds i OHL, genom såväl ECHL som AHL – nu hoppas Gustav Bouramman äntligen kunna etablera sig i Minnesota Wilds organisation.
– Drömmen har alltid varit att spela i NHL, säger Bouramman till Hockeysverige.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Gustav Bouramman växte upp tillsammans med bland annat Adam Ollas Mattson en bit utanför Nacka. Backtalangens resa till juniorlandslaget och vidare mot drömmen om NHL-spel gick sedan via Luleå. Senaste säsongen var tanken att han skulle etablera sig i AHL, men det blev mestadels spel för Rapid City i ECHL. Inför kommande säsong hoppas han nu på att ta en plats från start i Iowa Wild i AHL för att få chansen på allvar att spela sig in i NHL inom en snar framtid.

SPEL MED SÅVÄL KNYTNÄVAR SOM KLUBBA OCH PUCK

– Förra säsongen var kanske lite av en besvikelse. Jag hade inte tänkt att jag skulle spela i ECHL. När jag blev nedskickad dit blev jag jäkligt besviken på mig själv, berättar Gustav Bouramman för hockeysverige.se när vi ses för en intervju på Kungsholmen i Stockholm.

– Jag blev arg. I början hängde den där känslan med och jag hade till och med tankar på att åka hem till Sverige. Efter jul tänkte jag att det bara var att köra. Det var ändå hockey, men den som spelades där passade inte mig riktigt. I en match var det nio fighter där någon droppade handskarna. Då var känslan lite: vad fan är det som händer?.

Var du själv inblandad i någon fight?
– Nej, jag var inte det. Jag har aldrig någonsin droppat handskarna men det kanske kommer någon gång.
– Säsongen var jobbig hockeymässigt och mentalt. Det kändes som jag hade misslyckats eftersom jag hade som mål att spela mycket i AHL.

Gustav Bouramman

”VILLE BARA ÅKA HEM”

Hur var dialogen med Minnesota under säsongen?
– Dom ringde några gånger och sa ”kör på, vi har koll på dig hela tiden”.

Var du mest besviken på dig själv eller på organisationen?
– Lite både och, men mest var det på mig själv såklart eftersom jag inte hade tagit någon plats och inte heller gjorde det bästa av situationen. Jag borde direkt då jag kom ner bara kört på. Det var aldrig så att jag tyckte synd om mig själv, men jag var besviken.

– Sedan gick det mycket bättre i slutet av säsongen och då blev jag till slut uppkallad till AHL. Det var en skön känsla och det var där jag ville vara. Jag kände mig redo men när jag kom upp fick jag först sitta på läktaren under sju matcher i rad. Då tänkte jag faktiskt vad kallade ni upp mig för”, skrattar Bouramman som i Iowa blev lagkamrat med Niklas Svedberg och Viktor Lööv.

Trots tankar på att flytta hem valde han att stanna kvar och fightas för att sig upp till AHL, men det var inte enbart han själv som tog det beslutet:
– Nej, det var faktiskt mer Minnesota. Själv ville jag bara åka hem och spela klart säsongen i Sverige för att sedan börja om igen, men de sa nej. Wild ville att jag skulle köra på där och idag är inte det något som jag ångrar.

FOSTRAD I NACKA – GICK FRÅN FORWARD TILL BACK I U-16

Gustav Bouramman växte upp på Värmdö och det var där och i Nacka han fostrades som hockeyspelare.
– Att växa upp där var hur bra som helst med alla träningsmöjligheter och naturen, vi var ute mycket och spelade landhockey också. Killarna jag hängde med var hockeyintresserade så det var perfekt.
– Vi hade ett riktigt bra lag i Nacka (Erik Källgren, bröderna David och Daniel Bernhardt, Jakob Forsbacka Karlsson) så det var en jäkla konkurrens. På den tiden var jag center dessutom.

När skolades du om till back?
– Det måste ha varit i U16. Coachen sa att jag skulle passa bättre som back så då blev jag back, säger Gustav Bouramman med ett lätt leende och fortsätter:
– Samtidigt tyckte jag att det var kul och jag fick ha pucken lite mer på bladet. Jag trivs verkligen med den här rollen. Som forward kan du åka runt utan att få röra pucken i vissa byten, men som back får jag vara mer delaktig med pucken.

Efter tiden i Nacka värvades han upp till Luleå där det blev spel i J20-laget under Stefan ”Skuggan” Nilssons ledning.
– Jag skadade mig under U16-året, opererade axeln och var borta i sex månader. Luleå visade intresse ganska tidigt för att jag skulle åka upp och spela för dem.
– Jag hade bra kontakt med ”Skuggan” så det kändes bra med Luleå. Dessutom hade jag några polare där som hade spelat i Nacka innan och sedan flyttat upp, bland annat Oscar Nord.

”STRÄNG SOM FAN – MEN RÄTTVIS”

– Det var annorlunda att vara uppe i Luleå. Delvis för att det är en lite mindre stad och delvis för att det blir ganska kallt på vintern… man fick knappt se solen. På sommaren upplevde jag det som en jättemysig stad. Det blev fokus på hockey och det var också hockeyn som allt kretsade kring.

Att bara ha fokus på hockeyn var dock något som inte passade Gustav Bouramman fullt ut:
– Det var lite både och. Jag gillar att kunna koppla av och tänka på annat än hockey också. Jag tror ändå det var bra för mig att vara där när jag var 16 år. Jag fick spela mycket, det gick bra för mig och då kom utvecklingen lite av sig själv.
– Vi hade ”Skuggan” som tränare då. Jag tycker han var bra. Han var hård, sträng som fan, men rättvis. Spelarna som var bäst fick spela mycket och var man inte ”där” i en match fick man sitta på bänken.

Gustav Bouramman

FLYTTEN TILL KANADENSISK JUNIORHOCKEY I OHL

Efter säsongen i Luleå flyttade Gustav Bouramman över till Sault Ste. Marie Greyhounds.
– Min agent (Michael Rosell) ringde mig och sa att det bästa var om jag flyttade över till OHL. Då hade jag inte heller hört om jag skulle få spela i A-laget i Luleå eller få ett A-lagskontrakt. Det blev lite att jag kände ”jag gör vad ni säger eftersom ni är mina agenter”.

– Jag har alltid tänkte att det hade varit coolt att få spela juniorhockey i Kanada, fullt på läktarna och allt det där.

Under sommaren 2015 draftas han av Minnesota i NHL.
– Det var scouter på varje match och min första träff med Minnesota var ganska tidigt, någon gång på hösten säsongen innan. Dom pratade med mig efter en match (i Luleå) och sa att de tyckte att jag spelade bra och så vidare. Egentligen var det inget mer med det. Det var även andra lag som snackade med mig och jag hade möten med ett 20-tal klubbar. Givetvis var det coolt eftersom min dröm är och alltid har varit att få spela i NHL.

Hur upplevde du dina fyra säsonger i Sault Ste. Marie?
– Den tiden var helt magisk, bland den bästa tiden i mitt liv faktiskt.

”VI VAR SOM DERAS NHL-KLUBB I PRINCIP”

– Det var lite grann som i Luleå: en liten stad med jättetryck på hockey. Vi var som deras NHL-klubb i princip, folket där brydde sig inte om något annat.

– Samtidigt pluggade jag gymnasiet online. Jag tränade på morgonen med dom som inte gick på high school, pluggade på dagarna och sedan var det träning på kvällen igen. Det var mycket träningar och matcher och det tror jag bidrog en hel del till utvecklingen.

Bouramman kom dessutom med i ligans All Star-lag redan under sin första säsong i klubben.
– Det gick bra första säsongen och vi hade ett väldigt bra lag. Vissa gånger var det bara att passa pucken till någon annan som gjorde det så det var lätt att spela i det laget.

EN SPECIELL TID ÄVEN UTANFÖR HOCKEYRINKEN

Tiden vid sidan av hockeyn i Sault Ste. Marie var speciell för den nu 21-åriga backen:
– Jag bodde hos en familj där som var ganska religiösa. Det var en ganska stor skillnad mot hur jag hade haft det här i Sverige. Min familj är inte jättereligiös, men där körde man innan varje middag bordsbön och allt sådant. Det var lite nytt.

– Sedan hade vi genom klubben utegångsförbud efter klockan tio. Då kunde jag inte vara hos någon polare utan då skulle jag vara hemma. Det var annorlunda, men ibland skippade jag det där, säger han med ett skratt.

Var det några problem med att du själv inte är religiös?
– Nej, jag sa bara att jag inte är religiös och det fick dem respektera. Det var inga problem, men jag följde även med någon söndag till kyrkan för att kolla hur det var. Det var aldrig så att jag blev tvingad till något.

Nu väntar en ny säsong för Gustav Bouramman i Minnesotas organisation där första målsättningen är att etablera sig i AHL:
– Målet är att jag ska ta en plats i AHL-laget Iowa och visa där vad jag kan, försöka vara en bärande spelare. Drömmen har alltid varit att spela i NHL och spelar jag i AHL så är det bara ett steg till att ta. Det är bara att slita på, kriga som ett djur och visa vad jag kan.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten