Mark Hunter
Toronto

Ännu ett tungt namn lämnar Toronto – efter GM-nobben

ANNONS

Lou Lamoriello har redan lämnat klubben. Nu gör Mark Hunter detsamma. Den assisterande general managern avgår från sin post.

Lou Lamoriello avgick häromveckan som GM för Toronto. Nu blir han i stället president för New York Islanders. Efter ”Gudfaderns” avgång stod GM-jobbet mellan två personer: Kyle Dubas och Mark Hunter. Valet föll på 32-årige Dubas.

Nu lämnar också Hunter klubben. Hunter har de senaste åren varit assisterande general manager till Lamoriello men är kanske främst känd för sin enorma kunskap om juniorishockeyn. Han är sedan närmare två decennier tillbaka ägare och fram till 2015 också general manager i OHL-maktfaktorn London Knights och var exempelvis mannen som låg bakom Torontos beslut att drafta Mitch Marner. Få personer har ett lika gott anseende när det gäller att upptäcka och förädla talang som Hunter.

DUBAS FÅR STÖRRE ROLL

Men efter att han nobbats som general manager väljer han och klubben att i samråd avsluta samarbetet. Tanken var att Hunter skulle ansvara för draften i sommar men så blir det inte. Enligt Bob McKenzie kommer 55-åringen emellertid inte få ta något annat jobb i NHL innan draften och free agent-fönstret öppnar. Därefter är han säkerligen ett hett namn för ett jobb i någon form i New York Islanders, med Lou Lamoriello.

Nu blir Toronto Maple Leafs i än högre utsträckning Kyle Dubas lag. Med både Lamoriello och Hunter ute ur bilden har de två tyngsta namnen utöver presidenten Brendan Shanahan lämnat. Dubas får nu chansen att bygga ett eget team runt sig själv till kommande säsong.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games