4.07594005 May 20, 2018; Winnipeg, Manitoba, CAN; Vegas Golden Knights right wing Ryan Reaves (75) celebrates with teammates after scoring a goal against the Winnipeg Jets in the second period in game five of the Western Conference Final of the 2018 Stanley Cup Playoffs at Bell MTS Centre. Mandatory Credit: Terrence Lee-USA TODAY Sports IBL …
Vegas

Vilken succé – Vegas till Stanley Cup-final

Mitt i all VM-guldyra så gick ett annat gyllene lag, Vegas Golden Knights, till Stanley Cup-final under söndagskvällen efter att ha besegrat Winnipeg på bortaplan med 1-2 och därmed 4-1 i matcher.

Alex Tuch gav Vegas ledningen redan efter fem minuter spelade av matchen. Men Winnipeg kvitterade i slutet av den första perioden genom Josh Morrissey.

I den andra perioden gjorde Ryan Reaves 2-1 och några fler mål blev det inte i matchen. Vegas, laget som gör sin första säsong i NHL, är alltså mycket överraskande i Stanley Cup-final där antingen Washington eller Tampa Bay väntar.