BÄSTA VÄNNER! Och nu har Filip Forsberg och Jacob de la Rose vunnit VM-guld tillsammans.
VM 2018

”Att få vinna tillsammans med honom – det går inte att beskriva”

ANNONS

Det blev ett minst sagt kärt återseende. Filip Forsberg och Jacob de la Rose blev bästa vänner under tiden i Leksand – och nu fick de vinna VM-guld tillsammans. 
– Jag vet inte om det går att skriva ett bättre manus, säger födelsedagsbarnet de la Rose till hockeysverige.se. 

KÖPENHAMN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Tre Kronor har tagit sitt andra raka VM-guld och det kryllar av fina historier. En av dem är historien om hur Filip Forsberg och Jacob de la Rose fick göra det tillsammans. De bästa vännerna från tiden i Leksand återförenades i årets VM. Och det blev minst sagt ett kärt återseende.
– Helt fantastiskt. Det är bara glädje. Vi har förlorat två JVM-finaler och en U18-final ihop. Det var så jäkla skönt att få vinna den här gången, säger en till synes rörd de la Rose.

Forsbergs straffmål och målvakten Anders Nilssons räddning säkrade guldet i finalen mot Schweiz. Eller hur var det egentligen?
– Jag minns ingenting. Jag bara skrek och kastade grejorna. Det var så jäkla gött, berättar Montreal-forwarden om det rafflande avgörandet.

Och Arvika-sonen de la Rose fick som sagt dela det hela med med bästa polaren.
– Det är helt magiskt. Vi skrev sms med varandra innan vi kom hit och vi sa att vi skulle göra det här tillsammans, och ja… Som jag sa har vi förlorat några finaler tillsammans så det var jävligt skönt för oss att få vinna.
– Det är klart att jag har drömt om det här. Man har drömt om att först och främst få spela i VM och att sedan få vinna VM på födelsedagen och allting. Det är fan… jag vet inte om det går att skriva ett bättre manus alltså.

Som grädde på moset fyller Jacob de la Rose 23 år – samma dag som han alltså blir världsmästare.


Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

”EN FANTASTISK SPELARE OCH EN FANTASTISK MÄNNISKA”

Bästa polaren Filip Forsberg berättar för hockeysverige.se om den nära relationen, och vad det betyder.
– Det är fantastiskt. Det är så jävla kul. En sådan säsong som Jacob har haft med lite upp och ned… Och så får han komma hit och är en av våra viktigaste spelare i boxplay. Han gör ett sådant jäkla jobb, berömmer Nashville-forwarden.
– Han vinner tekningar och får kanske inte all den uppmärksamhet som han förtjänar. Men det är en fantastisk spelare och en fantastisk människa. Och han är en av mina bästa vänner. Att vi får vinna tillsammans med honom, det går inte att beskriva.

Hela Tre Kronors guldlag är ett sammansvetsat gäng. Många har lirat ihop tidigare. Bland annat var Forsberg och fyra andra (Mika Zibanejad, Johan Larsson, John KlingbergRickard Rakell) med och vann JVM-guld i Calgary 2012.
– Det är så många man har vuxit upp med. Och så många man har lärt känna under åren och spelat ihop med. Och att nu få vinna på högsta nivån tillsammans, det är fantastiskt, tillägger Forsberg.

”DET ÄR VERKLIGEN EN LAGSEGER”

Jacob de la Rose kan bara instämma. Det här gänget har något alldeles extra.
– Det är en grym grupp. Alla är med och bidrar. Det är inte bara toppkedjorna. Visst gör de målen, men i en sådan här turnering behöver man fyra kedjor.
– Vi har gjort ett jävla jobb i boxplay hela turneringen, målvakterna har varit grymma och vi har fantastiska ledare. Alla är med och bidrar. Det är verkligen en lagseger.

Den här artikeln handlar om: