Sök
Skellefteå AIK

Guldmakare i både Brynäs och Skellefteå – Old School Hockey Martin Karlsson

I Veckans Old School Hockey berättar den trefaldiga svenska mästaren Martin Karlsson om sina SM-guld, VM-turneringarna med Tre Kronor och superfemman han spelade med i Brynäs.

Martin Karlsson tillhörde en av Brynäs mest framgångsrika femmor genom alla tider. Bredvid sig i anfallet hade han Lars-Gunnar ”Krobbe” Lundberg och Stefan Canderyd. På backplatsen hittade vi Stefan Persson och Jan-Erik Silfverberg. Tillsammans var de fem högst delaktiga i Brynäs SM-guld 1976 och 1977.

Fast det var varken vid Gavlerinken, Brynäsvallen eller någon annan av hockeyrinkarna kring Gävle som Martin Karlsson lärde sig spela hockey eller fick sitt genombrott.
– Norrvalla IP i Skellefteå. Jag bodde bara 50 meter ifrån rinken. Jag satt i köksfönstret och tittade om det skulle komma ut några kompisar för att spela. Kom det ut någon så sprang jag dit direkt för att vara med. Det tog inte ens trettio sekunder, skrattar Martin Karlsson och fortsätter:
– Norrvalla var ju som en ungdomsgård. På lördagarna och söndagarna var det jämt fullt med folk där. Dels hade man arenan där Skellefteå AIK och tidigare även IF spelade. Sedan hade man en fotbollsplan som man frös is på, men även ytterligare en mindre rink.
– Vad jag har förstått försvann mycket av den här spontana idrotten som fanns på Norrvalla när man byggde nya ishallen och allt blev mer organiserat.

Skellefteå IF och Skellefteå AIK nämnde du. Även Rönnskärs IF och Clemensnäs IF var riktigt bra under 50 och 60-talet i Skellefteå. Hur var och vad betydde rivaliteten mellan klubbarna?
– Det var inte rivalitet liknande den som är idag mellan Skellefteå och Björklöven eller AIK och Djurgården. Några slagsmål eller bråk mellan supportrarna fanns helt enkelt inte. Det var, som du sa, fyra topplag i Skellefteå under dom här åren. Just Skellefteå IF var den klubb jag började spela för och som jag senare blev överplockad från till Skellefteå AIK.
– Jag upplevde nog mest att just intresset för hockeyn och det stora antalet klubbar i stan sporrade oss unga killar. Vi var nog glada oavsett vilket av lagen som hade framgångar just för stunden, bara laget var från Skellefteå.

Lars-Gunnar ”Krobbe” Lundberg skulle bli din vapendragare i Skellefteå, Brynäs, Örebro och Tre Kronor. Vilket är ditt första minne av honom?
– Jag minns inte hur gammal ”Krobbe” var då han kom till Skellefteå. Det jag kommer ihåg är hur snacket gick om att det flyttat in en ny kille på norra sidan av stan som var väldigt duktig hockeyspelare.
– ”Krobbe” kom jättesnabbt in i övriga gänget. Även om han inte var speciellt bra på skridskorna var han redan då en stor talang och framförallt otroligt tekniskt.

Var det vid TV-puckfinalen 1968 som du träffade på Stefan Canderyd?
– Han spelade i Värmland och jag och ”Krobbe” i Västerbotten. Vi förlorade, men jag minns inte något speciellt med Stefan från just den matchen.

Martin Karlsson.

Debuten i Skellefteå AIK:s A-lag?
– Mora borta säsongen 1968/69. Den matchen kommer jag väl ihåg eftersom det var väldigt stort att få chansen att spela med dom stora grabbarna. Vi förlorade med 8-1, men jag gjorde målet. Jag minns ganska väl hur glad jag var trots förlusten eftersom det var jag som gjorde vårt mål så just då betydde inte förlusten någonting för mig, skrattar Martin Karlsson.

Skellefteå AIK får lämna allsvenskan säsongen 1968/69 för att istället inrikta sig på spel i gamla Division 2. Där går laget obesegrade genom serien och lyckas dessutom kvala sig tillbaka till högsta serien.
– Jag tänkte nog inte speciellt mycket på vilken serie vi spelade i utan mera att jag var med i a-laget.
– Kvalet det året har jag inte mycket minnen från, men däremot hade vi en tävling mellan två av våra kedjor om vilka som skulle göra flest mål. Det var jag, Kjell-Arne Wikström och ”Krobbe” i den ena kedjan. Sedan hade vi Hardy Nilsson, Per Johansson och någon ytterligare i den andra. Vilka som vann låter vi vara en hemlighet.

Du lämnar Skellefteå AIK för Brynäs 1973, varför?
– Vi åkte ur allsvenskan det året, men jag fick flera anbud efter den säsongen. Förutom Brynäs var jag ned bjuden att hälsa på hos både Frölunda och Timrå.
– Varför det just blev Brynäs handlade mest om att jag såg det som bästa alternativet för att fortsätta utvecklas som spelare. Jag kunde fått bättre jobb och bättre betalt i andra klubbar, men jag ville komma till just Brynäs för min utveckling.

Brynäs var i en generationsväxling då du kom till klubben. Flera av spelarna från guld eran på 1960-talet hade lagt skridskorna på hyllan. Hur upplevde du hur det var att komma till Brynäs just vid den här tidpunkten?
– Jag tänkte nog bara att se till att göra jäkligt bra ifrån mig så jag kunde ta en plats i Brynäs. Stefan Persson och Stefan Canderyd kom dit samtidigt som jag. I övrigt hade Brynäs ett bra lag. Jag förstod ganska tidigt att jag skulle få svårt att ta en centerplats eftersom man hade otroligt bra spelare på den positionen redan. Jag fick rikta in mig på att överhuvudtaget ta en plats i någon femma.

Många söker sig till klubbar där man med stor sannolikhet kan ta en plats. Du valde istället en ganska oviss tillvaro i Brynäs. Handlade det om utmaningen?
– Ja, utmaningen till stor del, men även just det här med att komma till den klubb där jag kände att jag hade bäst möjligheter att utvecklas.

Stefan Canderyd.

När började du, ”Krobbe” och Canderyd spela tillsammans?
-”Krobbe” kom till Brynäs två år efter jag och Canderyd. Men jag tror att vi började spela tillsammans direkt när han kom dit. Sedan spelade vi tillsammans hela 1976 och 1977.
– Första säsongen spelade jag tillsammans med Håkan Wickberg och Lars-Göran ”Jajjen” Gerdin.

Hur upplevde du det var att spela med Håkan Wickberg?
– Inte bara Håkan, utan alla dom här äldre killarna hade ju varit mina idoler och tillsammans spelat tusentals landskamper. Det var hur stort som helst.

Om jag säger 9 mars 1976, vad tänker du på då?
– Första SM-guldet. När jag tänker tillbaka känner jag bara lycka. Det är svårt att klä ord på hur man känner ögonblicket det stod klart att vi var svenska mästare. 
– Det hade gått bra för mig och hela vår kedja den säsongen vilket gjorde att jag verkligen kände mig delaktig i det här guldet. Det gjorde känslan väldigt speciell.

Brynäs ligger under efter två perioder mot Färjestad i den andra finalen. Hur gick snacket i omklädningsrummet inför den tredje?
– Nu sätter vi fart på grejorna och stressar sönder deras spelare ha ha…

Berätta om Stefan Canderyds 6-5 mål.
– Vi hade skapat en hel del chanser innan målet så det handlade mest om när vi skulle sätta dit pucken. Just Stefans mål passade jag fram till. Sedan satte han den mellan benskydden på Lennart ”Nenne” Andersson som stod i Färjestads mål.

I Brynäströjan.

Brynäs kör över Färjestad i finalen 1977.
– Laget 1977 var ruskigt starkt. Jag tror samtliga spelare i laget tillhörde något av våra landslag. Var det inte Tre Kronor så var det Vikingarna (B-landslaget) eller juniorlandslaget.
– Vi vann finalerna stort (6-2 och 9-3) och Färjestad hade egentligen ingen chans mot oss i dom matcherna.

Hade ni ett moraliskt övertag på Färjestad under dom här åren?
– Nej, det vet jag inte om vi hade direkt. Det jag kommer att tänka på är hur svårt vi hade mot just Färjestad i en match där dom hade flera av sina bästa spelare skadade. Jag vet inte om det handlade om underskattning från vår sida eller om deras unga killar kände att man hade allt att vinna.

Arkivbild

Efter guldet 1977 väljer Martin Karlsson att återvända till Skellefteå AIK.
– Vi hade fått barn då och på något vis kände jag och min fästmö att vi hade lite hemlängtan. Jag vet inte om det berodde på att jag var så pass ung då jag lämnade Skellefteå för att flytta till Gävle.
– Själva övergången blev lite strulig och det blev advokater inblandade. Tillslut hamnade vi en skiljenämnd nere i Stockholm och efter det löste sig allt.

Du vinner guld med Skellefteå redan säsongen därpå. Vad låg bakom den här ganska överraskande framgången?
– Första seriematchen, hemma mot Modo med Tommy Sandlin som ny tränare, låg vi under med 3-1 inför sista perioden. Tio minuter in i tredje gör dessutom Modo 4-1. Då började folk resa sig och gå hem.
– På sex sju minuter vänder vi matchen och vinner. Jag vet inte om folk på väg hem från matchen hade hört om vändningen på bilradion. I alla fall kom folket successivt tillbaka. Just det här betydde nog väldigt mycket för oss. Vi förstod att inga underlägen var omöjliga att vända för oss. Det satte prägel på vårt spel hela den säsongen.

Hur upplevde du finalspelet mot AIK?
– Just vår femma med Hardy Nilsson, Per Johansson och jag lyckades inte alls speciellt bra i finalerna eftersom AIK lyckades ta ut oss. Vi tre hade fungerat väldigt bra under serien.
– Avgörande matchen spelades nere på Scandinavium i Göteborg och det var väldigt bra att andra spelare i Skellefteå klev fram i stället när AIK lyckades med sitt spel mot vår femma.

Kan man säga att det ena guldet är roligare än det andra?
– Svårt att säga. Guldet i Skellefteå var klubbens första och dessutom är det med min moderklubb. Fast å andra sidan var det faktiskt lika guld att vinna med Brynäs.

Bosse Ahlén, legendarisk ledare i Örebro IK ringer till Martin Karlssons gode vän, Hardy Nilsson, då han befinner sig i Köln och spelar under säsongen 1978/79. Han undrar om Hardy kan hjälpa honom att få med sig Martin Karlsson och ”Krobbe” Lundberg till Örebro kommande säsong (Miljonkedjan).
– Det var nog Hardy som ringde mig först. Han var i Köln då. ”Krobbe” var i Brynäs men vem i Örebro som kontaktade mig först minns jag inte riktigt då det var många ledare inblandade i övergången. Det kan nog ha varit Bosse Ahlén.
– Intresset var fantastiskt första säsongen och på några av träningsmatcher mot AIK och Djurgården hade vi runt femtusen åskådare.

Hardy Nilsson har till Old School Hockey tidigare sagt att ni aldrig lyckades avancera till elitserien under dom här åren eftersom målvaktsspelet inte var på topp.
– Utan att hänga ut någon enskild spelare, men Örebro saknade väl just dom här målvakterna som var lite extra. Jag minns att vi skojade lite ibland om att vi började matcherna med att vi låg under med 0-5, just av den anledningen. Det var nämligen inte ovanligt att matcherna kunde sluta 11-5, 9-6 och så vidare. Det höll inte i play-off att släppa in så många mål.

Vilka var dom andra stjärnorna i Örebro under dom här åren?
– Kent ”Kneten” Andersson (idag: Liljekvist) och Lars ”Mozart” Andersson var väl stjärnorna när vi kom. Jag tror inte Björn ”Nalle” Johansson var med första säsongen utan han var i Frölunda. Han hade kommit hem efter ett par år som proffs i Cleveland Barons då. ”Nalle” var annars en av Örebros riktigt stora spelare under flera säsonger.

Med Lars-Erik Ridderström.

Martin Karlsson VM-debuterade 1976.
– Det stämmer. Precis som när jag kom till Brynäs kändes det väldigt stort att få vara med alla dom här storheterna och spela. Jag gjorde ingen lyckad sejour i landslaget. Jag skulle behövt spela ytterligare några VM-turneringar för att bli varm i kläderna. Izvestija fungerade bra, men när det kom till VM lossnade det inte.
– Första landskampen spelade jag 1974 i Södertälje mot Finland. Vi vann med 2-1, men jag var reserv hela matchen.

I Tre Kronor.

VM 1977 var din andra och sista turnering med Tre Kronor.
– Det jag först tänker på är den fina gemenskap vi hade där nere i Wien och att det var kanonväder under hela turneringen. Svenska Ishockeyförbundet hade även bjudit ner våra fruar under en vecka som gjorde att gemenskapen blev ännu starkare. Det är nog de bitarna som i kombination med att vi hade ett bra lag och bra ledare var det som ledde till framgången som slutade med att vi vann silver.
– Matcherna mot Kanada blev väl inte riktigt som vi förväntat oss, men den värsta matchen var som den mellan Kanada och Sovjet. Det här nog det värsta jag upplevt då kanadensarna försökte slakta spelarna Sovjet. Det var slag med klubban i huvudet på ryska spelare, spearingar, crosschekingar…

Martin Karlsson slog sig in på tränarbanan efter att spelarkarriären tog slut.
– Det var faktiskt en ren tillfällighet. I mitten på 1980-talet någon gång ringde Staffan Tholson och sa att Arboga behövde en tränare. Jag var först tveksam, men Staffan tyckte jag skulle prova. Tyckte jag inte om jobbet kunde jag hoppa av efter ett år.
– Det var mitt första tränarjobb och efter det har jag haft olika tränaruppdrag varje säsong fram till min senaste i Södertälje, avslutar Martin Karlsson som numera bor i Stockholm.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten