Nyheter
MJÖRNBERG: Kapten på väg till språngbrädan?
ANNONS

Ännu en yngling kan vara på väg att välja ett stopp i Blekinge som språngbräda mot större uppgifter.

För några dagar sedan hyllade jag i en krönika på Hockeynews KRIFs tilltag med att ha en klocka som räknar ner till kommande nyförvärv.

Den tickar var och varannan dag nu i takt med att Micke Johansson bygger ihop kommande säsongs lag.

Jag får uppgifter om att en spelare som kan komma att presenteras är Adam Hirsch, poängstark lagkapten i Brynäs J20 säsongen som gick och bokförd för åtta fighter med representationslaget i SHL.

Det känns som den typen av spelare som kan tycka att just KRIF är en bra språngbräda mot större uppgifter. Det börjar ju bli många nu som tagit vägen via plåtskjulet i Blekinge till finare uppdrag i ädlare serier.

Bara efter säsongen som gick har ju Alexander Lunsjö (Almtuna), Isak Edman (Modo), Marcus Karlström (Tingsryd) och Josef Ingman (Karlskrona) samt tränare Per Ljusteräng (Tingsryd) tagit klivet från KRIF till Hockeyallsvenskan och sällat sig till en uppsjö av spelare som gjort samma sak tidigare. Dessutom kan nog någon ytterligare från den gångna säsongens trupp vara på väg uppåt.

Men lagbygget ser ändå bra ut så här långt. Oscar Malm stannar, Martin Ekström stannar och Sebastian Magnusson stannar. Bara där sitter KRIF redan nu på en väldigt viktig kugge i varje lagdel. Nytt kontrakt också på Karl Olofsson och så har man sedan tidigare lyckats nypa väldige Daniel Andersson från Kristianstad.

Börjar värvningarna nu trilla in kan det komma att bli riktigt vasst till kommande säsong i Blekinge.

Den här artikeln handlar om: