BUFFALO, NY – DEC 31, 2017: Team USA U20 face Team Finland U20 in the 2018 World Junior Hockey Championship. Team Finland forward Rasmus Kupari (#34) shoots the puck in the second period. (Photo by Anders Marshall / All Over Press) …
U18-VM

FINLAND VÄRLDSMÄSTARE

ANNONS

Tidigare idag plockade Småkronorna hem bronset i U18-VM som har spelats i Chelyabinsk. Ikväll kammade Finland hem guldet efter ett sent avgörande mot USA i finalen som slutade 3-2.

USA har plockat hem tio av gulden sedan U18-VM började spelas 1999 och på senare år har Finland prenumererat på finalplatserna och även de har tre guld genom historien, senast 2016. Idag var det dags för det fjärde.

USA KOM TILLBAKA

Rasmus Kupari gav Finland ledningen i powerplay med nästan halva den första perioden spelad och bara minuter senare gjorde Kaapo Kakko 2-0. Innan periodvisslan tjöt skulle dock USA reducera genom Patrick Giles och i den andra perioden kvitterade man när Trevor Janicke gjorde mål.

Oavgjort inför den sista perioden och i mitten av den fick USA ett gyllene läge att avgöra i numerärt överläge. Istället var det Finland som förvaltade det läget när Niklas Nordgren satte dit 3-2-pucken bakom den amerikanske målvakten Spencer Knight.

Den ställningen stod sig matchen ut och Finland världsmästare på U18-nivå för fjärde gången alltså.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM