Julius Junttila, Charles Bertrand, Danny Taylor.
Nyheter

SHL-flopparna får KHL-kontrakt – av samma lag

ANNONS

Två SHL-floppar och en besvikelse blir lagkompisar. De flyttar alla till Sibir Novosibirsk.

Det är inte alla som passar i SHL, om man säger så. Två goda exempel på det de senaste åren är Charles Bertrand och Julius Junttila. Bertrand gjorde bara fyra poäng (2+2) på 31 matcher i Färjestad säsongen 13/14 och lämnade inga större avtryck. Sedan dess har han gjort succé i finska ligan. Den gångna säsongen vann han skytteligan (!) på 32 mål och kom femma i poängligan med 51 poäng för sitt Kärpät.

Närmast förs sig i poängligan hade han lagkompisen Julius Junttila, som gjorde 52 poäng på 53 matcher. Han vann dessutom poängligan i slutspelet på Kärpäts väg till mästartiteln. Junttila var så sent som för ett år sedan en superflopp i Luleå med tio poäng (3+7) på 35 matcher.

FÅR SÄLLSKAP AV MÅLVAKTEN

Nu får SHL-flopparna chansen i KHL-laget Sibir Novosibirsk. Båda har skrivit på ett varsitt ettårskontrakt med klubben. Där får de dessutom sällskap av en annan spelare som inte direkt var någon succé i SHL.

Målvakten Danny Taylor, som förra säsongen stod en match för Ottawa, är nämligen också klar för klubben. Taylor stod säsongen 13/14 för Färjestad men hade en skadefylld sejour i Kalstad och stod bara 16 matcher.

ERSÄTTER SALÁK

Han gör sin andra sejour i Sibir Novosibirsk. Han spelade också där under säsongen 16/17 och gjorde då dundersuccé. Nu återstår det att se om den succén kan upprepas.

I Sibir kommer han nu ersätta en annan tidigare Färjestadsmålvakt, Alexander Salák, som av allt att döma lämnar klubben efter tre år. När Taylor kom till Färjestad var det även då Salák han skulle ersätta.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 29 april
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games