NEWARK, NJ – MARCH 08: Winnipeg Jets center Jack Roslovic (52) skates during the first period of the National Hockey League Game between the New Jersey Devils and the Winnipeg Jets on March 8, 2018, at the Prudential Center in Newark, NJ. (Photo by Rich Graessle/Icon Sportswire) NHL Eishockey Herren USA MAR 08 Jets at Devils PUBLICATIONxINxGERxSUIxAUTxHUNxRUSxSWExNORxDENxONLY Icon0308182966 …
Winnipeg

Första slutspelsmatchen i karriären – då slog rookien till med dubbla assist

ANNONS

Alla som någon gång haft ett uns hockeyintresse har väl någon gång drömt om att komma in i en slutspelsmatch och göra skillnad. Den drömmen blev inatt sann för 21-årige Winnipegs Jack Roslovic som assisterade till två mål i sin slutspelsdebut.

Winniepeg Jets tog ett fast grepp om slutspelsserien mot Minnesota när de i match två kunde vinna med 4-1 och därmed utöka till 2-0 i matcher. Patrik Laine och Tyler Myers hade varsitt mål och assist för Jets men den skönaste storyn var kanske Jack Roslovic.

DRAFTADES I FÖRSTA RUNDAN

Den 21-årige centern draftades i första rundan av Jets 2015 men har inte riktigt lyckats slå sig in i NHL sedan dess. Inatt gjorde han faktiskt sin första slutspelsmatch i karriären och slog då till med dubbla assists när han spelade fram till det första och tredje målet.
— Det var roligt. Det var uppenbart att stämningen i byggnaden var ganska elektrisk och det finns mycket att ta ut av det spelet. När nerverna knyter sig måste du bara spela ditt spel och bara göra det du måste göra, sa han efter matchen.

Roslovic debuterade i NHL förra säsongen med en match. 17/18 har han delat sin tid mellan NHL och AHL och på sina 31 matcher i grundserien för Jets gjorde han fem mål och nio assist.

21-åringen är från Columbus, Ohio, från början och efter att centern tagit sig upp via det amerikanska förbundets program gjorde han ett år på Miami University innan han 2016 skrev på för Jets. På meritlistan finns och trippla JVM-guld för USA på U17, U18 och U20-nivå.

SE HÖJDPUNKTERNA FRÅN MATCHEN:

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL