Per Ljusteräng.
Tingsryds AIF

Han tar över Tingsryd: ”Dedikerad och otroligt professionell”

ANNONS

Markus Åkerblom ersatte Magnus Sundquist, men valde att tacka nej till en fortsättning i Tingsryd. I stället har klubben nu hittat i en ny tränare i Per Ljusteräng, senast i Kallinge-Ronneby.
– Han passar perfekt in med sin tydlighet, säger Tingsryds sportchef Tomas Bergstrand till smp.se om den nye tränaren.

Tingsryd hade en turbulent säsong som slutade med att man undvek negativt kval via en seger över Modo i den avslutande omgången av Hockeyallsvenskan. Detta med Markus Åkerblom i båset efter att denne ersatt sparkade Magnus Sundquist.

Men Åkerblom blir inte kvar i klubben. Han tackade nej till en fortsättning. I stället satsar Tingsryd nu på Per Ljusteräng, 50. Masen, med rötterna i Säter, kommer närmast från Kallinge-Ronneby där han varit tränare sedan 2013.
– Jag är väldigt glad över att få Per Ljusteräng hit till Tingsryd. Det är en dedikerad och otroligt professionell tränare som vill mycket, kräver mycket och är van vid att jobba med små medel. Han passar perfekt in med sin tydlighet, säger Tingsryds sportchef Tomas Bergstrand till smp.se.

Den före detta SHL-backen har coachat Södertälje och Borås i Hockeyallsvenskan och varit assisterande coach i AIK i SHL tidigare, men har till stora merparten hört hemma i Hockeyettan.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games