180326 Moras trŠnare Mats Lusth i ishockeymatchen i direktkvalet till SHL mellan Mora och Leksand den 26 mars 2018 i Mora. Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRN / kod DR / COP 173 …

Kvitteringen ett faktum – Mora fick en Lusthfylld kväll i Leksand

Mora fick revansch omgående på Leksand efter förlusten i måndags i match ett av direktkvalet till SHL. 2-3 skrevs segersiffrorna till.

Leksand fick tre powerplay i inledningen av matchen och satte tonen där de skapade en hel del chanser. På det tredje numerära överläget resulterade det också när backen Austin Madaisky klämde till och överlistade Christian Engstrand i Moras mål.

Men Moras kvittering lät inte vänta på sig när Andrew Rowe fick friläge och snyggt dribblade in pucken bakom Tex Williamsson.
– Det gav vårat lag motivation och saktade ner matchen lite. Vi fick lite momentum, sa kvitteringsskytten.

Även kvitteringen kom i powerplay och numerära överlägen var grejen i den här matchen. Mora skulle i den andra perioden ta ledningen i ett sådant när Michael Haga slog in en retur.
– Vi gör det vi ska och vi leder så det är skönt. Backarna slår iväg puckarna hela tiden och vi skapar ytor från det, sa Moras Mathias Bromé i den andra pausen angående att Leksands backar verkade stressade.

06:27 in i den tredje perioden kvitterade Leksand när Mattias Ritola hittade rätt i kvällens specialitet, powerplay.

Men det här var Moras kväll. Tio minuter senare bet de sig fast i Leksands zon och Jacob Nilsson blev matchvinnare. Leksand pressade på i slutet men Mora höll undan.
— Vi ska våga ta den korta vägen till mål. Antingen går den in eller så blir det retur, sa matchhjälten efter matchen som dock inte var helt nöjd med sitt lags insats.