Ryan Lindgren.
Nyheter

Plockades upp i Rick Nash-trejden – nu är backlöftet klar för Rangers

ANNONS

Han var en av de viktigaste pusselbitarna i trejden som tog Rick Nash från New York Rangers till Boston Bruins. Nu är den tvåfaldige amerikanske JVM-backen Ryan Lindgren klar för spel i NHL.

När New York Rangers aviserade att de skulle göra sin omstart och börja trejda av mer etablerade spelare var målsättningen att få in nytt, ungt blod i organisationen. Genom att skeppa i väg spelare som Rick Nash, Nick Holden, Ryan McDonagh och J.T. Miller lyckades man med det.

En av spelarna som Rangers tillskansade sig i Nash-affären med Boston Bruins var den lovande tvåvägsbacken Ryan Lindgren. 20-åringen draftades av Bruins i andra rundan 2016 och har spelat för University of Minnesota de två senaste säsongerna. Nu avbryter han sina universitetsstudier för att satsa mot NHL. I går undertecknade han ett treårskontrakt med Rangers.

STOREBROR SPELAR I MONTRÉAL

Lindgren, mer av en defensiv backtyp, gjorde två mål och nio poäng på 35 matcher i NCAA den gångna säsongen. På meritlistan har han två raka JVM med USA. Det blev guld i Montréal i fjol och brons i årets turneringen i Buffalo. Lindgren var även kapten för det amerikanska U18-VM-lag som blev bronsmedaljörer 2016.

Ryan Lindgren är yngre bror till målvakten Charlie Lindgren, 24, som har spelat 14 matcher för Montréal Canadiens den här säsongen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM