Johan Porsberger.
Timrå IK

”Vi går i deras fälla”

Leksand är riktigt illa ute i den hockeyallsvenska finalen. Tre raka segrar krävs för att laget ska få kvala mot Karlskrona om en SHL-plats.
– Vi går i deras fälla. De kör mycket fulnyp, säger Leksands Johan Porsberger efter dagens hemmaförlust.

Om det blev en rysare i match ett var det desto större skillnad mellan lagen idag. Timrå var bättre från start till mål och vann till sist med 2-1 i Tegera Arena. Segern grundlades i den andra perioden då det var klasskillnad. Det var också då båda målen kom.

Efter perioden var Johan Porsberger besviken med hur hans lag tappade fokus på själva spelet.
– Vi fokuserar mer på att bråka med dem, som de gillar att göra. Vi går i deras fälla, de kör mycket fulnyp. Vi fokuserar mer på det och domarna än själva matchen, säger han till C More.

Porsberger själv blev nedslagen av Timrås Emil Berglund, som slog till Leksandsstjärnan med en tvåfattad slashing. Samtliga domare missade dock det och Berglund fick spela vidare utan att åka på något straff.

I slutperioden kom inte den tyske stjärnan Daniel Piette till spel, av okänd anledning.
– Han har lite smågrejer så han blev kvar i omklädningsrummet, sade Leksands assisterande tränare Jens Nielsen.

Leksand reducerade med fem sekunder kvar av matchen men hann inte skapa något kvitteringsläge.

Leksand måste nu vinna de tre återstående matcherna för att slippa ta omvägen via en trematchersserie mot vinnaren av Slutspelsserien för att sen eventuellt få kvala mot Mora. Två av matcherna spelas dessutom i Timrå.