Leif Strömberg.
Nyheter

”Strumpan” stannar i Vita Hästen: ”Det var ett enkelt val”

ANNONS

Han kom till klubben i december och tog över som huvudtränare i januari efter att Vita Hästen sparkat Jonas Johnson. Nu är det klart att Strömberg stannar ytterligare två säsonger i Norrköping.

Leif Strömberg inledde säsongen i norska Stjernen men i mitten av december lämnade han sitt uppdrag där. En dryg vecka senare presenterades han som sportsligt ansvarig i Vita Hästen.

I mitten av januari sparkades förre huvudtränaren Jonas Johnson och Leif Strömberg klev istället in i båset. Och där blir 56-åringen kvar de två kommande åren.
— Leif har gjort ett mycket bra jobb sen han kom i december, berättar klubbansvarige Yvonne Anglesjö i ett pressmeddelande.

TVÅ ROLLER

Leif Strömberg kommer vara sportansvarig och huvudtränare i klubben.
— Det känns jättespännande, det var ett enkelt val att förlänga med Vita Hästen. Jag gillar staden Norrköping och klubben. Det känns väldigt bra och utmanande att få vara med i Vita Hästens väg framåt. Det är roligt att komma till jobbet varje dag, säger han i en kommentar.

Leif Strömberg har en lång tränarkarriär bakom sig med uppdrag i bland annat Karlskoga, Färjestad, Leksand och Södertälje.

Efter han tog över som huvudtränare har Vita Hästen klättrat i tabellen och har fortfarande chansen att spela i slutspelsserien.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 07 maj
01:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM
lördag 11 maj
12:20 Frankrike - Kazakstan VM
12:20 Storbritannien - Kanada VM
16:20 Polen - Lettland VM
16:20 Österrike - Danmark VM
20:20 USA - Tyskland VM
20:20 Norge - Tjeckien VM