FÖRSTA MÅLET PÅ 29 MATCHER. Milan Lucic fick äntligen jubla igen i natt.
Nyheter

Hånad och utskälld – i natt fick han stopp på pinsamma måltorkan

ANNONS

29 raka matcher utan mål och en lönetaksträff på sex miljoner dollar är ingen bra kombo. Efter att ha fått massiv kritik lyckades Edmonton Oilers hårt ansatte forward Milan Lucic äntligen näta i natt. Och som han gjorde det.
– Coachen (Todd McLellan) skämtade att jag borde spara pucken eftersom det var mitt första mål under 2018, säger Lucic efter Oilers 4–3-seger mot Arizona Coyotes.

EDMONTON (HOCKEYSVERIGE.SE)
När Milan Lucic blev unrestricted free agent sommaren 2016 var han en av NHL:s mest eftertraktade spelare. Den storvuxne powerforwarden, som vann Stanley Cup med Boston Bruins 2011, kammade hem ett sjuårskontrakt med en lönetaksträff på sex miljoner dollar värt totalt 42 miljoner med Edmonton Oilers.

Kontraktet kritiserades redan när det skrevs, men det är ingenting emot hur det har låtit den här säsongen. Efter att ha skjutit 23 mål och svarat för 50 poäng på 82 matcher i fjol har 29-åringens målskytte lyst med sin frånvaro den här säsongen.

Inför nattens möte med Arizona Coyotes hade Lucic gått mållös från 29 (!) raka matcher. Senaste målet kom dagen innan julafton när han gjorde mål mot Montréal Canadiens. Sedan dess har det gått troll i målskyttet, vilket lett till en hel del frustration. Inte minst eftersom veteranen fått den stora merparten av sin speltid med stjärnor som Connor McDavid och Leon Draisaitl i både fem mot fem- och powerplay-spel. Det har lett till en hel del hånfulla kommentarer på sociala medier och frän kritik i lokalmedia.

RYKANDE SLAGSKOTT FICK STOPP PÅ TORKAN

– Jag har testat det mesta. Testat att gå tillbaka till gamla vanor, testat nya grejer, kollat klipp på andra spelare, gamla klipp på mig själv. Allt. Men jag har hamnat i en period där jag träffar stolpen i stället för att få in pucken, sade Milan Lucic efter Oilers morgonvärmning.
– Jag kan nog komma på miljoner ursäkter, men i slutändan handlar det om resultat och man måste hitta sätt att få dem med sig.

Till slut fick han ett resultat med sig. 29 mållösa matcher hann nämligen aldrig bli 30 för Lucic. Mot Arizona tog måltorkan slut – på ett synnerligen kraftfullt sätt. Med ett rykande slagskott från vänsterkanten vräkte kanadensaren in sitt tionde mål för säsongen bakom Darcy Kuemper i Coyotes kasse.
– Coachen (Todd McLellan) skämtade att jag borde spara pucken eftersom det var mitt första mål under 2018. Jag uppskattar en skön kommentar som den, log Lucic när han mötte media efter matchen.

KLEFBOM MATCHVINNARE

Oilers hade en 3–1-ledning efter första perioden och såg ut att gå mot en efterlängtad seger efter två raka förluster på hemmaplan. I tredje perioden släppte man dock två mål och matchen gick till förlängning. Inte minst tack vare Niklas Hjalmarssons 3–3-kvittering – hans första mål i Arizona Coyotes tröja. I förlängningen var det en annan svensk back som avgjorde. Framspelad av Connor McDavid och Leon Draisaitl avgjorde Oscar Klefbom matchen.

Oliver Ekman Larsson lämnade matchen med en assist för Coyotes. Med sina 23.50 hade han mest speltid av alla spelare i det gästande laget.

Edmonton – Arizona 4–3 3–1, 0–0, 0–2, 1–0)
Edmonton: Jujhar Khaira (11), Milan Lucic (10), Jesse Puljujärvi (11), Oscar Klefbom (4).
Arizona: Jason Demers (6) (Oliver Ekman Larsson), Christian Dvorak (12), Niklas Hjalmarsson (1).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL