Sök
Olivia Carlsson.
SDHL

Olivia Carlsson: ”Hade varit kul att verkligen kunna lägga 100 procent på hockeyn”

Hon har tagit Modo till SDHL:s toppen och går mot en av sina bättre säsonger i karriären. För hockeysverige.se berättar Olivia Carlsson om skrällvinsten mot Luleå senast, OS-erfarenheten och vad hennes nästa mål är. 
– Det hade varit en dröm att kunna leva på hockeyn, säger hon. 

I torsdags fick vi uppleva en riktig stjärnsmäll i SDHL. Modo besegrade storfavoriten Luleå på hemmaplan med hela 5-0. Nu gällde visserligen inte matchen mer än placeringar i sluttabellen, men det visar också på att vi kanske även den här säsongen får se en del överraskningar i slutspelet. I alla fall är det nog inget motståndarlag som jublar över att få möta just Modo i en matchserie gällande bäst av tre.

Den som inledde målskyttet för Modo mot Luleå var OS-forwarden Olivia Carlsson, vilket var hennes sjätte mål för säsongen.
– Det var fantastiskt kul att vi kunde gå in och göra en så bra match efter ett så pass långt uppehåll. Vi gör verkligen en av våra bästa matcher för säsongen där vi har ett bra försvarsspel och ett grymt målvaktsspel (Sarah Berglind) samtidigt som vi skapar och sätter chanserna vi får, säger 23-åringen som ser lagmoralen som en av nycklarna till vinsten.
– Alla i laget gav verkligen sitt max för dagen. Vi jobbade som ett lag och hade jättekul tillsammans. Det tror jag var nyckeln.

”EN STOMME SOM ÄR AMBITIÖS”

Givetvis triggar det också att möta Luleås stjärnlag där dessutom Jennifer Wakefield debuterade.
– Det är alltid extra kul att möta Luleå eftersom dom kanske är våra största rivaler. Luleå har gjort det väldigt bra den här säsongen och det är absolut extra kul att vinna mot ett topplag.

På upptaktsträffen i september var det inte många som tippade Modo som ett av topplagen, men laget har växt under säsongen och ligger nu trea i SDHL.
– Vi har verkligen kommit ihop bra som grupp. Alla jobbar mot samma mål och vill bli bättre hela tiden. Samtidigt har vi väldigt kul tillsammans och ger varandra energi på träningar, matcher och även utanför hockeyn. Vi har haft väldigt roligt den här säsongen, vilket jag tror är viktigt om det ska gå bra.
– Vi har ändå kvar stommen från tidigare säsonger, en stomme som alltid jobbat hårt och varit ambitiösa. Sedan har vi fått in lite spets i laget som vi inte riktigt haft tidigare, tjejer som är spelskickliga och kan producera poäng. Dom har även varit duktiga på att göra andra spelare i laget bra.
– Jag tror att det är en bra kombination med nya spetsen samtidigt som vi som är kvar från tidigare är spelare som jobbar väldigt hårt.

En som visat sig vara en poängmaskin av stora mått är nyförvärvet från Toronto, kanadensiskan Michela Cava. Så här långt har hon svarat för 22 mål och totalt 47 poäng på 31 matcher, men inför säsongen hade inte Olivia Carlsson speciellt bra koll på henne.
– Jag visste faktiskt inte så jättemycket (skratt). Maria Lindh kände henne lite och det var ungefär så mycket som jag visste.

Vad vet du om henne nu?
– Att det verkligen är en grym hockeyspelare. Hon kan verkligen göra det här lilla extra och avgöra en match.

 Olivia Carlsson är nöjd med sin säsong hittills. Foto: Ronnie Rönnkvist

FORTFARANDE BESVIKEN EFTER OS-FIASKOT

Modo har den här säsongen inte mindre än fem kanadensiskor i laget. Förutom nämnda Cava handlar det om Ivana Bilic, Sidney Morin, Jenelle Kohanchuk och Kaitlyn Tougas.
– Jag tycker verkligen att dom tjejerna kommit in bra även vid sidan av. Dom är väldigt öppna, sociala och härliga samtidigt som dom bidrar med mycket energi och erfarenhet. Det har fungerat jättebra.

Olivia Carlsson har själv gjort en mycket fin säsong i Modo. Med sina sex mål och totalt 18 poäng på 31 matcher har det så här långt blivit hennes poängmässigt näst bästa säsong. Hon har bara fem poäng upp till rekordsäsongen 2014/15 då hon svarade för åtta mål och totalt 23 poäng.
– Jag tycker att jag har haft en bra säsong hittills. Det känns som jag utvecklats mer i spelet och så vidare. Så här långt är jag nöjd.

Du var med OS-laget i Sydkorea nyligen, hur skulle du sammanfatta den turneringen där ni slutar näst sist?
– Det är svårt att svara på… Det känns fortfarande ganska tungt efter kvartsfinalförlusten (mot Finland). Vi går ändå in och gör vårt allra bästa, men det räckte inte till i den här turneringen. Det är tråkigt, men vi får helt enkelt jobba vidare.

Ni inleder turneringen spelmässigt okej mot Japan. Korea avfärdade ni lätt, men vad händer med laget efter matchen mot Schweiz i gruppspelet som ni förlorade?
– Jag önskar jag det visste, men Finland är ett bättre lag och var också bättre än oss kvartsfinalen. Jag tycker ändå att vi har spelat sämre matcher mot Finland tidigare under säsongen.
– Nu fick Finland en bra start som dom kunde jobba vidare på. Vi försökte ändå jobba oss in i matchen och vi ger aldrig upp, men det var svårt att gå i kapp. När vi väl försökte gå fram fick dom kontringar som dom gör ytterligare mål. Det var tungt…

”EN DRÖM ATT KUNNA LEVA PÅ HOCKEYN”

Nu är OS-satsningen förbi och Olivia Carlsson har återgått till jobbet inom posten på 75 procent.
– Jag har inte tänkt så jättelångt framåt, men jag kommer fortsätta jobba som vanligt fram till sommaren. Sedan kanske jag börjar plugga till hösten, vi får se. I hockeylivet har jag en säsong kvar med Modo och jag tänker satsa vidare.

Erika Grahm har kunnat spela hockey på heltid, har det talats i klubben om att ni är fler som kan få den chansen till nästa säsong?
– Vi har inte pratar så jättemycket om det och jag vet inte vad som är planerat inför nästa säsong.
– Det hade varit en dröm att kunna leva på hockeyn, men jag har inte tänkt på det eftersom det inte riktigt har känts som det var möjligt. Inte tidigare i alla fall. Självklart hade det varit kul att verkligen kunna lägga 100 procent på hockeyn.
– Jag är ju så van med att vi har det så här så det känns inte så jättekonstigt när jag är mitt inne i det, men det hade varit kul att ha lite mer energi att lägga på hockeyn. Lägga in lite extra träningar och vara 100 procent pigg på matcher och träningar och så vidare, avslutar Olivia Carlsson som har rötterna i klassiska hockeyfästet Forshaga precis som tidigare storspelare som Nisse Nilsson och Ulf Sterner (dock Deje som moderklubb).

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten