Pontus Åberg
Nyheter

Svensken trejdas – byter toppen mot botten

ANNONS

Förra säsongen gjorde han mål i en Stanley Cup-final. Det kommer han inte göra den här säsongen. Pontus Åberg är trejdad till Edmonton.

Det har blivit 2+6 på 37 matcher i Nashville den här säsongen. När laget just nu möter St. Louis finns Pontus Åberg emellertid inte med. Han är nämligen trejdad från klubben.

Sportsnets Nick Kypreos var först att rapportera att Pontus Åberg är en bricka i spelet i en trelagsdeal mellan Nashville, Edmonton och Columbus. Edmonton släpper Mark Letestu för Åberg, och Nashville släpper sedan vidare Letestu till Columbus mot ett fjärdeval. Letestu, som faktiskt var i Almtuna under lockouten, har sedan tidigare gjort några säsonger i Columbus. Han återvänder alltså till sin gamla klubb.

ETT ÅR KVAR PÅ KONTRAKTET

Den 24-årige Pontus Åberg var förra säsongen en storstjärna i AHL och fick sen chansen i NHL mot slutet av säsongen. Det blev då 1+1 på 15 matcher i NHL, och sen 2+3 på 16 matcher under Predators mäktiga slutspelsresa. Han gjorde bland annat mål i en av Stanley Cup-finalerna mot Pittsburgh och fick mycket beröm för sitt spel under slutspelet då Nashville saknade flera tunga spelare på grund av skador.

Men i stället för en ny finaljakt blir det i stället en säsongsavslutning i periferin för Åberg. Edmonton tillhör botten av den västra konferensen och kommer inte spela slutspel den här säsongen.

Åberg har en lön på 650 000 dollar och ett avtal som löper över nästa säsong. Han blir därefter Restricted Free Agent vilket gör att Edmonton, om de vill, har förstatjing på att sajna svensken även sommaren 2019.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games