Jan Kovar fällde Kanada i straffläggningen.
OS 2018

Tjeckien vände och vann – överraskade favoriten

OS i Sydkorea fortsätter vara skrällarnas turnering.
På lördagsmorgonen vände Tjeckien och vann mot Kanada på straffar efter att Jan Kovar satt den avgörande straffen. Nu leder man sin grupp.

Mason Raymond gav Kanada tidigt ledningen i matchen efter bara 1:21 in i den första perioden. Målet kom i powerplay. Fem minuter senare kvitterade Dominik Kubalik för tjeckerna.

Men senare skulle Djurgårdens forward René Bourque återta Kanadas ledning med sitt 2-1-mål i spelformen som resulterade i Raymonds mål. 2-2 skulle dock komma med bara 25 sekunder in i den andra perioden. Michal Jordan var siste man på pucken.

TJECKIEN TAR ÖVER GRUPPLEDNINGEN

Matchen gick fortsättningsvis mållös och tvingades till förlängningen och sedermera straffar. Och där klev Jan Kovar fram och slog in den avgörande straffen bakom Ben Scrivens hos kanadensarna. Nu tar Tjeckien över ledningen i sin grupp.