TVÅMÅLSSKYTT. René Bourque, mitten, fick en flygande start på OS.
OS 2018

Djurgårdens stjärna gav Kanada flygande OS-start

René Bourque har petat in en hel del puckar i SHL den här säsongen. Nu gör han det i OS också. I Kanadas premiärmatch mot Schweiz blev djurgårdaren tvåmålsskytt när det blev seger med 5–1.

Kanadas storseger över Schweiz i OS-premiären hade SHL-prägel. René Bourque, som skjutit 13 mål i SHL den här säsongen, lämnade isen som tvåmålsskytt medan Linköpings Derek Roy plockade upp tre assist i matchen.

Kanada vann med 5–1 efter att ha fått fin utdelning tidigt i matchen. Redan sex minuter in i andra perioden hade man gått fram till 4–0 och fått schweiziske målvakten Leonardo Genoni utbytt. Han ersattes av veteranen Jonas Hiller.

WOLSKI TVÅMÅLSSKYTT

Bourque gav Kanada ledningen knappa tre minuter in i matchen och bara minuter senare spädde backen Maxim Noreau på till 2–0 i powerplay. Bourque fixade 3–0 i powerplay tidigt i den andra perioden innan Wojtek Wolski prickade in 4–0 52 sekunder senare.

Wolski, Metallurg Magnitogorsk i KHL, blev även han tvåmålsskytt när han gjorde 5–1 i tom kasse. Simon Moser sköt det schweiziska tröstmålet.

I Kanadas kasse stoppade Ben Scrivens 28 av 29 skott.