180214 Leif Boork, head coach of Sweden, in the Women’s Ice Hockey Preliminary Round match between Sweden and Korea during day five of the 2018 Winter Olympics on February 14, 2018 in Pyeongchang. Photo: Carl Sandin / BILDBYRN / kod CS / 57999_290 …
OS 2018

Damkronorna föll i gruppfinalen: ”Det var ojämnt på vissa spelare”

Efter två raka segrar blev det i morse förlust för Damkronorna i den avslutande gruppspelsmatchen i OS. Schweiz blev för tuffa och kunde segra med 2-1.

Japan och Korea visade sig inte vara några problem för Damkronorna i de två inledande OS-matcherna. När de tidigt i morse stötte på Schweiz blev det tuffare motstånd.

Alina Müller gav schweiziskorna ledningen i powerplay när halva matchen passerat. Även Sverige skulle göra mål i powerplay när Anna Borgqvist hittade rätt i den tredje perioden.

Numerärt överläge visade sig vara melodin i den här matchen. Tre minuter efter Borgqvists kvittering visades Erika Grahm ut för tripping och då dröjde det bara en dryg minut innan SDE:s Phoebe Staenz kunde sätta Schweiz segermål.

Sverige är sedan tidigare klart för kvartsfinal. I och med förlusten är det nu klart att de slutar tvåa i sin grupp och möter vinnaren i morgondagens match mellan OAR och Finland i kvartsfinal.
— Det var ojämnt på vissa spelare, även om det fanns positiva saker, sa förbundskaptenen Leif Boork till Kanal 5.