Sök
SHL

Djurgårdens Niclas Bergfors har hittat hem: ”Det var mycket som hände”

Det blev inte riktigt som Niclas Bergfors hade tänkt sig när han efter elva säsonger utomlands återvände till Sverige. Men efter en tung period i Linköping har han nu hittat in i det svenska tempot och hittat tryggheten på hemmaplan.
– Jag behövde ett break, en nystart, säger Niclas Bergfors efter att hans Djurgården besegrat Frölunda i Scandinavium.

GÖTEBORG (HOCKEYSVERIGE.SE)

Stockholmarna har precis avslutat ett back-to-back-möte med Frölunda och plockat med sig tre poäng från rivalstaden. Med starka namn som Andreas Engqvist, René Bourque, Marcus Davidsson och Lucas Vejdemo på skadelistan är Niclas Bergfors extra stolt över prestationen i Scandinavium.
– Vi har en grym moral idag, det var en grymt skön vinst, säger Niclas till hockeysverige.se efter matchen.

Efter den sprakande föreställningen på Hovet på måndagen hade Djurgården trimmat några av de delar de brast på när Frölunda lämnade Stockholmslaget mållöst på hemmaplan.
– Vi vet att de är ett bra lag när de är i anfallszon så vi måste stänga igen där, få ut pucken snabbt och hjälpa våra backar, säger forwarden
– Sedan måste vi lira mer. Vi kan inte bara chippa in pucken och gå utan vi måste spela lite mer hockey och det tycker jag vi gjorde idag. Det kombinerat med hårt jobb, så blev det bra.

30-åringen, som kom till Djurgården i slutet av fjolårets grundserie, fick ikväll in sin tionde fullträff för säsongen.
– Det är alltid skönt att göra mål, men det var ju ett friläge så där ska det bara vara mål.

”JAG KOM IN LITE FEL”

När Niclas Bergfors kom tillbaka till Sverige efter hela elva säsonger i KHL och nordamerikanska ligor hade han svårt att hitta rätt i sin nya klubb Linköping. Från att ha varit en offensiv och producerande spelare, med upp emot 20 mål i protokollet vid flertalet säsonger, fick han svårt att anpassa sig till spelet i SHL. På 37 matcher med Linköping noterades han för blygsamma två mål.
– Jag kom in lite fel. Det var en liten omställning till SHL och Sverige och lite socialt runtom. Det var mycket som hände, berättar Niclas.

Omställningen, ser Niclas, var uppdelad i två stora faktorer. Dels handlade det om sättet att spela hockey på.
– Spelidén och den typ av hockey man spelade i Linköping blev lite pang på för mig, jag blev lite lost, säger forwarden och förklarar det han såg som den största skillnaden mellan KHL och SHL.
– I SHL måste du hela tiden ha fart på benen. I alla lägen röra på benen. Det är lite mer press, det är bättre defensivt styrt i den här ligan än mot KHL. Får du pucken så måste du hela tiden röra på dig. Om du fick pucken i offensiv zon i KHL så kunde du frilansa lite, det kunde bli lite man mot man. Men här kommer du få press, du kommer få en, två, tre gubbar på dig så du måste veta vad du ska göra när du får pucken.

Och det är i det offensiva spelet Niclas vill bidra mest. När han inte fick ordning på det i Linköping så satte det sig i skallen och speglades över hela banan.
– Men jag har jobbat mig in och nu vet jag vad som krävs för att vara framgångsrik i den här ligan. Nu är det bara att röra på benen och hela tiden vara förberedd.

”DET BLEV LITE INSTÄNGT”

Den andra delen som blev tuff för Niclas när han återvände till svensk mark var den sociala. Han berättar Linköping aldrig riktigt blev hem.
– Vi flyttade in i en lägenhet med en nyfödd och det blev lite instängt. Och jag var fortfarande iväg från familj och vänner och den biten. Så jag behövde ett break, en nystart. Och då blev det bra med Djurgården. Nu är jag verkligen hemma också, berättar Niclas som är född och uppvuxen i Södertälje, strax söder om Stockholm.
–När jag fick den chansen kände jag att nu måste jag ta den, nu måste jag köra. Och rent socialt, och för familjen, kan det verkligen inte bli bättre.

Niclas och hans Djurgården har gett sig själva goda förutsättningar för att få ett fint slut på säsongen. Och vinsten i Scandinavium, med den långa skadelistan i åtanke, stärkte laget ytterligare.
– Att vi ändå lyckas vinna, spela bra och ta viktiga poäng gör mycket för självförtroendet och moralen. Och vi vet att vi kommer få tillbaka de som är skadade. Så på så sätt ser det ljust ut.

Han tillägger:
– Men vi har alltid sagt att vi måste vara ödmjuka inför situationen och veta vad som gör oss framgångsrika. Vi får inte tumma på det. Så det gäller att fortsätta på den vägen.

Om du sätter ödmjukheten åt sidan för en sekund, hur långt kan Djurgården gå?
– VI bygger spelet på mycket fart och gör det svårt för motståndarna, lite som det ser ut under slutspelet. Så på så sätt tror jag vi är ganska bra förberedda när slutspelet börjar. Sedan har vi slagit alla lag och vi är uppe i toppen. Så på sås sätt ser det ju bra ut.
– Målet är att gå hela vägen, givetvis. Men just nu fokuserar vi på att ta oss till slutspel, sedan får vi ta det därifrån.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten