151129 Hanhals trŠnare Niclas Hšgberg under ishockeymatchen mellan Hanhals och HovŒs den 29 november 2015 i Kungsbacka. Foto: Krister Andersson / BILDBYRN / Cop 147 …
Nyheter

Klubben skänker kassan till dödssjuka Saga

ANNONS

På onsdag spelar Hanhals hemmamatch i Hockeyettan mot Tranås. Det skulle kunna vara en helt vanlig seriematch. Men det är det inte – entrépengen går oavkortat till Saga, 4, som drabbats av obotlig cancer.

Det var i december som familjen Grimgard från Kungsbacka fick det fruktansvärda beskedet: Dottern Saga hade drabbats av cancer i hjärnan. Diagnosen Diffus pons gliom betyder att en tumör har satt sig på hjärnstammen och det finns inga botemedel.
— Det är fruktansvärt. Maktlösheten är… Nej, det går inte att beskriva. Man hade ju velat ta hennes plats. Alltså, hon förtjänar inte det, det gör inte något barn, säger pappan Kristoffer Grimgard till P4 Halland.

VILL GÖRA SISTA TIDEN SÅ BRA SOM MÖJLIGT

Med behandling kan hon leva i 9 till 13 månader till och familjen vill göra hennes sista tid så bra som möjligt. Saga vill åka till solen har ho sagt och nu har insamlingar startats, bland annat på Facebook, för att familjen ska slippa tänka på det ekonomiska i den svåra stunden.

Även Hockeyettanlaget Hanhals har engagerat sig. I hemmamatchen mot Tranås på onsdag går hela biljettkassan till Saga och hennes familj.
— Anledningen är den här hemska sjukdomen som drabbar Saga, men också för att Sagas pappa, farfar och farbror har varit en stor del av hockeyn här i Kungsbacka. Det finns en koppling där, berättar Hanhals tränare Niclas Högberg för hockeysverige.se. Högberg är också  en av initiativtagarna till klubbens gest.

OVANLIG CANCERFORM

Även onsdagens motståndare Tranås AIF har swishat pengar.
— En mycket fin gest tycker jag. Många andra klubbar har också visat sin närvaro.
— Närvaron blir en symbol för stöd. Man visar dem att man stöttar dem. Det är också ett sätt för mig att bearbeta mina känslor, att man visar värme och kärlek till familjen genom det jag håller på med att uppmärksamma det här hemska som drabbat henne.

Cancerformen som Saga drabbats av är mycket ovanlig, därför finns det i dagsläget ingen forskning kring den. Klubben hoppas på detta vis också att uppmärksamma sjukdomen.
— Det är en form som jag inte hade någon aning om fanns. Det är fem-sex barn som drabbas i Sverige på ett år. Man får rysningar i kroppen, säger Högberg som själv har barn och tidigare varit tränare för Sagas pappa Kristoffer.
— Jag kan inte göra något annat än att visa dem att när ni står här nu så står ni enade med oss.

Andreas Elofsson är en annan av klubbens initiativtagare till insamlingen. Han har tidigare spelat hockey på hög nivå. Numera jobbar han med klubbens media och han har gjort denna video med familjen Grimgard där pappan berättar om sjukdomen hans dotter drabbats av.

För den som vill bidra till insamlingen för att göra Sagas sista tid så bra som möjligt kan swisha pengar till nummer 0704-406774 (Sara Ågren).

 

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL